Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Auksas - brangiausias maistas pasaulyje

2008-10-30
Publicējiet savu rakstu

Ar jūs valgote tam, kad gyventumėte, ar gyvenate tam, kad valgytumėte? Tačiau kas nemėgsta skaniai ir sočiai pavalgyti? O ar jums teko ragauti aukso?!

Maistas – ne tik energijos šaltinis, bet ir neatsiejama kiekvieno žmogaus gyvenimo dalis. Beje, jis taip pat gali „palengvinti“ bet kurio gurmano piniginę... Vegetariški stebuklai, egzotiški patiekalai, tačiau nei vienai iš šių kategorijų nepriskiriamas pats brangiausias maistas pasaulyje.

Jeigu jūs manote, kad auksas naudojamas tik juvelyriniams dirbiniams kurti – klystate. Žurnalas „Fortune Small Business“ pateikė pasaulyje brangiausių maisto produktų sąrašą, kuriame pirmą vietą užima – auksinis lapelis. Jo kaina siekia 30 tūkstančių JAV dolerių už kilogramą.

Anot „Fortune Small Business“, auksas – mineralas, kuris nėra pavojingas žmogaus organizmui, jį galima valgyti, nors ir nėra būtina dietos dalis. Tačiau jau nuo senų laikų kepėjai ir barmenai į patiekalus ir gėrimus įmaišo šio brangiojo metalo dulkių. Dažniausiai aukso dulkių pilama į šampaną arba martinį, auksu puošiami žėlė desertai.

Nuotrauka – aukso dulkės parduodamos profesionaliems virėjams paprasčiausiuose stiklainiuose.

Skirmantė Gough
Šaltinis: www.rediff.com
Nuotraukos: www.pastrychef.com
Meniu.lt informacija