This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Žalioji Paupio erdvė (Vilnius)

2010-09-20
Publish your own article
Pernai Neries pakrantėje Vilniaus centre duris atvėręs „Green Hall“ biurų pastatas tapo pirmuoju sostinėje komerciniu statiniu, atitinkančiu padidintus aplinkosaugos reikalavimus ir pilnai išnaudojančiu natūralius gamtos išteklius. Danijos architektų grupės „PLH arkitekter“ paruoštame projekte erdviame pastato hole buvo numatyta įrengti restoraną, kurio oficialus atidarymas dėl objektyvių priežasčių įvyko tik šios vasaros pabaigoje.

Tą patį „Green Hall“ pavadinimą turintis restoranas irgi yra pažymėtas ekologiškumo ženklu. Tiesa, pagrindiniai „gamtiniai“ privalumai čia slypi ne viduje, o išorėje: tai nepakartojama, archaiškumu dvelkianti Žvėryno aplinka ir kitapus upės nusidriekusi įspūdinga miesto centro panorama, kuria ypač malonu grožėtis sėdint restorano lauko terasoje. Restorano vidaus erdvė, besidriekianti net per tris aukštus, ne ką mažiau įspūdinga: išorėje ją rėmina stiklo fasado konstrukcijos, o vidų skaido lieknos lyg pušys atraminės kolonos ir visas spiečius žiedinių šviestuvų. Antro aukšto lygyje pakabintos 2 uždaros salės – kabinos, talpinančios po 10-12 žmonių. Tiesa, skirtingai nuo garsiųjų analogų „Europos“ prekybos centre jos nėra ažūrinės ir veikiau primena kapotus lėktuvo korpuso fragmentus, apribojančius įspūdingą salės tūrį. Galbūt, jų vietoje būtų užtekę tik pusiau atvirų aikštelių? Šviestuvų skrituliams palubėje antrina salės parteryje išrikiuoti balti apvalūs staliukai ir foteliai, kuriantys nepakartojamą lengvumo pojūtį. Atpalaiduojančią nuotaiką padeda kurti ir muzikinis fonas, ypač vakarais skambantys gyvos muzikos garsai.

Gamtos prieglobsčio temą savaip palaiko ir „Green Hall“ meniu, kuriame netrūksta lengvų europinės virtuvės ir vegetariškų patiekalų. Aišku, pagrindinis dėmesys čia skiriamas dienos meniu, kurio kaina ir kokybė pilnai patenkina pastato darbuotojų ir svečių lūkesčius. Gėrimų asortimentas remiasi plačiu Italijos, Ispanijos, Čilės vynų asortimentu, kuris atidarymo proga buvo papildytas Makedonijos vyno namų „Bovin“ produkcija.

Restorano „Green Hall“ atidarymas buvo kaip reta ištaigingas. Jo rengėjams pavyko prisivilioti visą būrį verslo ir meno žvaigždžių, sukelti žiniasklaidos atstovų antplūdį. Manau, kad garsenybės ir ateityje nekart pagerbs restoraną savo apsilankymu, tuo padėdami pritraukti daugiau lankytojų – įspūdinga panorama ir jauki vidaus erdvė tikrai vertos jų dėmesio.

Daugiau apie restoraną>>

Audrius Vyšniauskas
Nuotraukos: „Green Hall“ restorano
MENIU.LT informacija

2010 09 20