This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Žalioji arbata su cukrumi ir citrina - naudingesnė

2009-10-05
Publish your own article

Purdue Universiteto mokslininkai (JAV) išsiaiškino, kad askorbo rūgštis ir cukrus patekę į žaliąją arbatą padeda atsiskleisti naudingoms medžiagoms, o taip pat organizmui lengviau jas įsisavinti.

Specialistai nustatė, jog askorbo rūgštis didina katechinų įsisavinimą – polifenolių klasės, turinčių antioksidacinių savybių, kovojančių su širdies ligomis, vėžiu, diabetu, mažinančių insulto riziką bei kitomis sveikatos problemomis. Katechinai taip pat randami kakavoje ir vynuogėse. Askorbo rūgštis ir sacharozė patekusi į žaliąją arbatą tris kartus padidina naudingų katechinų įsisavinimą kraujyje. Tyrėjai pataria į žaliąją arbatą įpilti citrinos ar kitų sulčių, turinčių didelį vitamino C kiekį.

Laboratoriniai tyrimai buvo skirti sekti patvarumą, įsigėrimą bei virškinimo stabilumą polifenoliams. Daktaras Mario Ferucii adaptavo virškinimo modelį su žmogaus organizmo žarnyno ląstelėmis – tai naujas, kur kas efektyvesnis modelis, leidžiantis nustatyti, kaip produkto formulė veiks. Beje, pasak daktaro Ferucii, šis modelis taip pat leis nebenaudoti gyvūnų įvairiems tyrimams. Ateityje medikai planuoja atlikti klinikinius žaliosios arbatos su cukrumi ir askorbo rūgštimi tyrimus ir su žmonėmis, stebint šio gėrimo poveikį.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: medlinks.ru
Nuotraukos: corbis.com
Meniu.lt informacija