This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Vištienos sriuba mažina kraujo spaudimą

2008-11-08
Publish your own article

Sakoma, jog peršalus, puikus vaistas – vištienos sriuba, o japonai teigia, kad šis patiekalas tinka padidėjusiam kraujo spaudimui mažinti. Pasak neseniai tokią išvadą pateikusių japonų mokslininkų, svarbiausia, iš kokių vištos dalių bus gaminama sriuba.

Kaip bebūtų keista, tačiau būtent vištos šlaunelės ir blauzdelės, kurios laikomos subproduktais, puikiausiai tam tinkamos, nes jose esanti medžiaga kolagenas mažina kraujo spaudimą. Kolagenas – tai proteinas, iš kurio beveik 80 % sudarytas struktūrinis mūsų odos tinklas. Pavyzdžiui, kosmetinis kolagenas yra išgaunamas gramdant jį nuo stambių raguočių odos arba apatinės paukščių letenėlių pusės.

Tačiau vištos krūtinėlėje yra mažiau baltymų, todėl iš jos pagaminti patiekalai nesusiję su kraujo spaudimo mažinimu.

Tą patį tvirtina ir kinai. Jų ruošiama sriuba tian gi – tai puiki priemonė kraujotakai gerinti, kraujo spaudimui mažinti. Taip pat sriuboje esantis kolageno kiekis padeda gerinti odos struktūrą.

Parengė Jolanta Kahveci
Nuotraukos: perdue.com
Meniu.lt informacija