This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

„Vakarienės baltai“ šefas vietoj tradicinių šašlykų siūlo ančių šlaunelių receptą

2015-08-12
Publish your own article

„Tradiciškai lietuviai pikniką įsivaizduoja kaip iškylą gamtoje – su šašlykais, laužo dūmo kvapu ir vienkartiniais indais. Tačiau „Vakarienė baltai“, priešingai, leis patirti rafinuoto prancūziško pikniko atmosferą. Tokio, kuriame nebus jokio greito maisto, nes miesto erdvė įpareigoja švęsti lengvai ir kokybiškai“, – teigia G. Andriuškevičius.  

Pasak jo, sostinė tampa kosmopolitišku ir madingu miestu, o vilniečiai panašėja į prancūzus, kurie iškyloms mieste rengiasi itin kruopščiai.

„Paryžiuje egzistuoja senos ir stiprios pikniko tradicijos. Prancūzai jam ruošiasi iš anksto. Gaminasi užkandžius, kepa delikatesu vadinamas ančių šlauneles, ieško rūšinio vyno, nepamiršta saldymunų. O tada pasipuošę keliauja į Liuksemburgo sodus arba prie Eifelio bokšto, kur gali praleisti visą dieną. Užkandžiaudami, kalbėdamiesi, susipažindami su piknikaujančiais šalia“, – pasakoja G. Andriuškevičius.

Tiems, kurie dar nesugalvojo, ką dėsis į „Vakarienės baltai“ krepšį, vyriausiasis šefas siūlo išbandyti pikantišką ančių šlaunelių „Confit“ receptą iš artėjančiai vakarienei ruošiamo išskirtinio meniu.

Ančių šlaunelių „Confit“ receptas

Jums reikės 4 vnt. ančių šlaunelių, 17 g druskos, grūstų juodųjų pipirų, 300 g ančių riebalų (tinka ir alyvuogių aliejus), šakelės šviežio čiobrelio bei rozmarino ir 3 skiltelių česnako.

Pirmiausia reikia įtrinti šlauneles druska, pipirais, žolelėmis ir traiškytu česnaku (nebūtina net nulupti). Tada sudėti jas į dubenį, uždengti plėvele ir nakčiai palikti šaldytuve.

Kitą dieną sudėti šlauneles į puodą ir supilti ančių riebalus taip, kad būtinai apsemtų šlauneles. Tuomet lėtai užvirti ir kaitinti ant mažos ugnies apie 2,5 valandos. Mėsa turėtų suminkštėti ir atsiskirti nuo kaulo.

Išėmus šlauneles iš riebalų, galima karštoje keptuvėje ar krosnyje dar pakepti, kad odelė gražiai apskrustų ir taptų traški.

Šlauneles galima valgyti ir šaltas. Pavyzdžiui, su salotomis. Skanaus!

Antrą kartą Baltijos šalyse organizuojama „Vakarienė baltai“ („Dîner en Blanc“) Vilniuje vyks rugpjūčio 21 dieną. Renginio vieta iki pat pradžios laikoma paslaptyje. Norintys dalyvauti vakarienėje vis dar kviečiami registruotis į laukiančiųjų sąrašą: vilnius.dinerenblanc.info/register. Organizatoriai praneša, kad vietų liko vos keletas.