This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Trumpam savaitgaliui – skanios salotos „Nežemiškas grožis“

2008-05-11
Publish your own article

Šis savaitgalis bus itin trumpas, bet, nepaisant to, pailsėti reikia. O kaip žinia – geriausia ir jaukiausia ilsėtis namuose. Juolab, kad ir to savaitgalio tik viena diena: nei kur toli išvažiuosi, nei išplauksi. Taigi siūlome likti namuose ir pasigaminti skanias, lengvas ir pavasariui idealiai tinkančias salotas.

4 porcijoms reikės:
200 g avižinių dribsnių, 0,5 litro vandens, 1 apelsino, 1 obuolio, 2 šaukštų apelsinų sulčių, 2 mangų.

Padažui:
2 šaukštų citrinų sulčių, 1 apelsino sulčių, 1 šaukšto alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų (pagal skonį), po 1 šaukštą susmulkintų petražolių ir mėtų lapelių, 1 banano.

Papuošimui: salotų lapų ir pistacijų.

Avižinius dribsnius užpilti vandeniu ir ant lėtos ugnies virti 20 minučių. Apelsiną nulupti, nuo skiltelių nuplėšti plėvelę, o skilteles smulkiai supjaustyti. Žalią obuolį perpjauti į 4 dalis, pašalinti sėklalizdį ir užpilti dviem šaukštais apelsinų sulčių. Mangus perpjauti pusiau, išimti kaulą, o minkštimą supjaustyti kubeliais. Paruošti padažą: sumaišyti du šaukštus citrinų sulčių, apelsino sultis, šaukštą alyvuogių aliejaus. Druskos ir pipirų pabarstyti pagal skonį, kaip ir po šaukštą susmulkintų petražolių bei mėtų lapelių. Mango, apelsino ir obuolio gabalėlius kepti porą minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, paskui sumaišyti juos su salotų lapais ir 4 šaukštais susmulkintų pistacijų. Skanaus!

Parengė Raminta Skripkaitė
Šaltinis: www.cooking.ru
Nuotrauka: www.sxc.hu
Meniu.lt informacija