This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Teisingas maistas ir tikras alus

2016-11-13
Publish your own article

Trakų rajone įsikūręs restoranas tęsia ,,Alaus namuose” pradėtą savo veiklą, populiarindami tikrą, tradicinį lietuvišką alų. Restorane rasite seną, gerai pažįstamą ir patikimą tradicinę lietuvišką, bei modernią europietišką virtuvę. Nors pastaruoju metu populiaru ginčytis ar bulviniai patiekalai iš tiesų yra senosios lietuvių virtuvės atstovai – ragaujant ,,Pilialaukio” keptus bulvinius blynus, malkomis kūrenamoje krosnyje keptą kugelį su žąsiena ir didžkukulius, tai pasidaro visiškai nesvarbu, nes šie patiekalai paruošti dėmesingai visoms smulkmenoms.

Restorane populiariausi mėsos patiekalai: kiaulienos karka, aluje troškintos avienos sriuba, avienos šonkauliukai, kuo pasisotinti čia ras ir vegetarai – miško grybų sriuba, alaus padaže kepti tofu ir baklažanai, kastinys ir įvairios salotos.
,,Pilialaukis” žinomas dėl savo kibinų. Taip, kibinai su kapota aviena ir kita mėsa, žinoma puikūs, tačiau kibinai su grybais…vos prakandus sužavi visus ragavusius.

Restoranas propaguoja ne tik lietuvišką virtuvę ir alų, bet ir Lietuvos ūkininkų produkciją. Namines dešras, lašinukus, sezonines daržoves ,,Pilialaukio” šefas perka tik iš Lietuvos ūkininkų, o duoną tikroje duonkepėje kepa patys.
Norintiems ne tik paskanauti tikro, gyvo lietuviško alaus, tačiau taip pat daugiau sužinoti apie jo rūšis, savybes, aludarystės meną bei vietą istorijos kontekste – organizuojamos alaus degustacijos, kurių metu diplomuoti alaus žinovai supažindina su įdomiu, tūkstantmečius puoselėjamu alaus pasauliu.

pilalaukis2

Žiemos šeštadieniais restorane skamba gyva muzika, sekmadieniais organizuojami vėlyvi šeimos pusryčiai ir pietūs su gyvai atliekama muzika, vasaros sekmadieniais „Pilialaukyje“ kas kart ruošiami vis nauji patiekalai, kepami ant griliaus, rudenį dienos pietų meniu paįvairinamas patiekalais iš sezoninių daržovių, vaisių ir grybų.
Keliaudami į „Pilialaukį“ nepamirškite ir vaikų, restoranas mažiesiems herojams yra paruošęs atskirą meniu, kuriame yra vaikų mėgstami miltiniai, pieno, bulvių ir vištienos patiekalai. Restorano antrame aukšte mažiesiems yra vaikų žaidimų aikštelė su čiuožikla.
„Pilialaukyje“ galima ir nakvoti, čia naujai įrengti 11 klasikinio stiliaus dviviečiai kambariai.