This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

„Švedija – naujos kulinarijos tauta!“

2012-04-29
Publish your own article

Projekto tikslas – naudoti vietines šalies žaliavas, atsakingi gyvulininkystės ūkiai, atsakinga maisto produktų gamyba, gamybos metodų įvairovė ir svarbiausia - sveikas gyvenimo būdas.

Projekto strategija - viziją paversti realybe. Suvienyti visus su maitinimu susijusius objektus, sutelkiant dėmesį į keletą sričių: restoranai, kulinarinis turizmas, visuomeninis maitinimas bei maisto produktų gamybą. Švedijos gamtos ištekliai, tikras skonis ir švariausių pasaulyje žaliavų deriniai – visa tai apibendrina gerą maistą . Dar viena svarbi projekto dalis restoranų vadovų bei su maistu susijusių įmonių atsakomybė už produktus, ruošiamą maistą bei patiekimą lankytojams. Visi patiekalai turi būti pagaminti atsakingai ir ekologiškai tvariu būdu. Tai ir yra - ateities kelias, siejamas su virėjų kūrybingumu ir moderniu, aplinką tausojančiu požiūriu.

Restoranai tai – naujoji gastronomijos meka. Švedija yra viena iš didžiausių Europos šalių. Atstumas nuo šiaurės į pietus siekia apie 1500 km. tai tikrai didesni atstumai nei Vokietijoje ar Italijoje. Ir žinoma visa tai turi tikrai didelę įtaką Švedijos virtuvei. Kulinarinės tradicijos labai skiriasi kiekviename regione, priklausomai nuo vietos klimato, žemės ūkio ir žvejybos sąlygų. Per šimtmečius regionai sukūrė savo maisto tradicijas – išlaikyti, rūkyti ar sūdyti...

Šiuolaikiniai virėjai ir restoranai vaidina labai svarbų vaidmenį, kurdami  maisto tradicijas bei siekdami įgyvendinti naujoves. Pagaliau tik restoranuose turistai, na kad ir vietiniai, gali susipažinti su tikruoju Švedijos skoniu.

Regioninė virtuvė - tai naujas trendas ir galima sakyti „ant bangos“ talentingų virėjų tarpe. Jie siekia sujungti aukštos kokybės vietos žaliavas ir tradicinius gamybos metodus, naujovišką požiūrį į maisto ruošimą.

Be to patys šalies virėjai garsūs visame pasaulyje. Jų skinami laurai tarptautiniuose kulinarijos konkursuose, tokiuose kaip
Bocuse d'Or . Jie dalyvauja kulinarinėse olimpinėse žaidynėse, kuriose Švedija pasirodo tikrai labai gerai. Bocuse d'Or 2011 švedų virėjas Tommy Myllymäki užėmė antrąją vietą. Prieš trejus metus 2009 m. Švedų virėjas Jono Lundgren buvo taip pat antros vietos laimėtojas. Kulinarijos olimpinėse žaidynėse 2010 metais švedų komanda finišavo antra po Singapūro.

Vienuolika Švedijos restoranų buvo apdovanoti žvaigždes “Michelin Guide”. Ir tai dar ne pabaiga.