This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Summer rolls'ai su krevetėmis

2018-05-26
Share your recipe

INGREDIENTAI  (4 porcijos)
4 lapų ryžių popieriaus;
12 vnt. krevečių;
1 vnt. mažesnės morkos;
1/2 vnt paprikos;
1/6 vnt. raudongūžio kopūsto
1/2 vnt. mango;
2 g. saujelės rukolos (nebūtina)
1 g. kelių mėtos lapelių
1/3 a.š. kalendros

Krevečių marinatui:
1/3 a.š. (žiupsnelio) druskos;
1/3 a.š. arrba kelių lašelių sriracha padažo ar čili dribsnių
1/2 vnt. citrinos sulčių
2 v.š. alyvuogių ar kokosų aliejaus

 GAMINIMAS (45 MIN)

  1. Krevetes sumaišome su marinatui skirtis ingridientais, leidžiame pastovėti bent 5-10 min, ir šauname į įkaitintą (170 laipsnių) orkaitę, kepam apie 12-15 min.
  2. Kol kepa krevetės, daržoves supjaustome pailgais ir plonais šiaudeliais.
  3. Krevetes traukiame iš orkaitės, leidžiame šiek tiek pravėsti.
  4. Pasiruošiame didesnį dubenį su šaltu vandeniu. Imame ryžių popieriaus lapą ir merkiame į vandenį. Nors ant pakuotės nurodyta laikyti apie 1 min, man užteko 35-40 sekundžių.
  5. Išmirkytą lapą dedame ant lėkštės, į vidų dedame 2-3 krevetes, daržoves, mango bei mėta su kalendra. Užlenkiame kraštus iš dešinės ir kairės, tuomet iš viršaus ir apačios.
  6. Kartojame viską tol, kol turėsime norimą kiekį Summer Rolls’ų.

Valgome vienus ar su riešutų sviesto padažu, iš karto arba dedamės į pietų dėžutę.


Recepto autorius: http://www.butfirst-food.com