This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Spranginti kukurūzai – sveikas užkandis

2010-05-30
Publish your own article

Nors spraginti kukurūzų kvapas dažniausiai mums siejasi su kino teatru, jų taip pat galima pasigaminti namuose. Pasak mokslininkų, tai puikus antioksidantų ir celiuliozės šaltinis...

Remiantis amerikiečių mokslininkų atliktais tyrimais, spraginti kukurūzai kartu su kai kuriomis pilno grūdo košėmis pasižymi dideliu polifenolių kiekiu. Pastarieji yra antioksidantų rūšis, kurie užkerta kelią vėžiui, širdies ir kitoms ligoms. Jie kovoja su laisvaisiais radikalais, naikinančiais ląsteles ir DNR. Tyrimui dalyvavo daktaras Joe Vinson, chemikas iš Scranton universiteto, Pensilvanijoje.

Spragintuose kukurūzuose taip pat yra vitamino B. Tarp kitoko, šis užkandis padeda sumažinti blogo cholesterolio lygį kraujyje bei palaikyti pastovų cukraus lygį.

Beje, pasirodo, kad spraginti kukurūzai tampa kalorijų bomba tada, kai į juos ruošiant pridedama per daug cukraus, druskos ar riebalų.

Spraginti kukurūzai sveikiau už traškučius>>

Elena Germanovič
Šaltinis: medicalnewstoday.com; onet.pl
Nuotrauka: corbis.com
MENIU.LT informacija

2010 05 30