This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Šokoladinis tortas su uogomis

2018-07-27
Share your recipe

INGREDIENTAI 
23-25 vnt. sausainių “Damų piršteliai”

Uogų įdarui:
300 g įvairių uogų (naudojau avietes ir šilauoges)
70 g cukraus
2 v.š. citrinų sulčių
7 g smulkios želatinos
40 ml šalto vandens

Maskarponės įdarui:
500 g Maskarponės sūrio
350 riebios grietinėlės
24 g cukraus pudros

Šokoladiniam įdarui:
150 g šokolado
80 g riebios grietinėlės
3 g smulkios želatinos
10 ml šalto vandens

Papildomai:
15 - 20 g. Uogų papuošimui

GAMINIMAS 45 MIN + 15 MIN ATVĖSINIMAS ŠALDYTUVE
Iš pradžių pasiruoškite uogų įdarą. Uogas sudėkite į puodą, užpilkite cukrumi ir citrinų sultimis. Statykite ant nedidelės kaitros. Kai užvirs, tegu paburbuliuoja kokių 15 min, kad sutirštėtų. Tuo metu želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir ištirpinkite (aš tą darau trumpam pastačius į mikrobangų krosnelę, tik reikia žiūrėti, kad neužvirtų). Kai uogos apvirs ir sutirštės, nuimkite nuo kaitros, perpilkite per sietelį, kad neliktų aviečių sėklyčių. Į gautą uogų masę supilkite želatiną ir gerai išmaišykite. Palikite atvėsti.

Tuo metu pasigaminkite šokoladinį kremą. Šokoladą suberkite į indą, užpilkite grietinėle (80 g) ir dėkite ant puodo su vandeniu. Puodą statykite ant nedidelės kaitros. Maišykite, kol šokoladas išsilydys. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir ištirpinkite. Kai šokoladas ištirps, indą nuimkite nuo puodo su vandeniu. Į šokolado ir grietinėlės masę supilkite želatiną ir gerai išmaišykite.

Pasiruoškite maskarponės kremą. Maskarponę išplakite su cukraus pudra. Kitame inde išplakite grietinėlę. Atsargiai įmaišykite grietinėlę į maskarponę. Padalinkite masę per pusę. Į vieną supilkite šokoladą ir išmaišykite. Į kitą – uogų masę.

Pasiruoškite torto formą. Apvalia formą išklokite kepimo popieriumi. Aplink išdėliokite sausainius (kad geriau stovėtų, vieną pusę truputį nupjoviau). Taip pat sausainiais išklokite ir formos apačią. Supilkite šokoladinį kremą ir dėkite 15 min į šaldytuvą. Ištraukite, jei sustingo, supilkite uogų įdarą. Dėkite į šaldytuvą nakčiai. Kai gerai sustings, papuoškite uogomis, mėtų lapeliais.

Recepto autorius: https://virtuvezaliems.wordpress.com