This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Sluoksniuotos tešlos pyragas su tunu

2018-02-09
Share your recipe

INGREDIENTAI ( 1 porcija)
4 vnt. lapeliai sluoksniuotos tešlos;
2 vnt. indeliai tuno savo sultyse po 180 g;
3 vnt. morkų;
2 vnt. svogūnų;
1 vnt. česnako iš kurio reikės 3 skiltelių;
2 vnt. kietai virtų kiaušinių ir 1 vnt. kiaušinio aptepimui;
400 g. šparaginių pupelių; 
2 -3 a.š. džiovintų pomidorų arba pomidorų padažo (naudoti pagal skonį);
1/4 a.š. druskos (žiupsnelis);
1/4 a.š. maltų pipirų (žiupsnelis);
1 a.š. sezamo sėklų viršui pabarstyti;
5 g.sviesto kepinimui.

GAMINIMO BŪDAS (1 VAL. 15 MIN.)
Morkas sutarkuokite, svogūnus supjaustykite, česnako skilteles išspauskite ir viską pakepinkite ant sviesto.Gardinkite pipirais,dėkite druskos.Palikite atvėsti. Nuo tuno nuvarvinkite skystį. Kiaušinius sutarkuokite. Atitirpinkite tešlą. Pasitieskite kepimo popieriaus lakštą.Tešlos lapelius pakočiokite tiesiai ant kepimo popieriaus,kad būtų platesni.Sudėkite kraštelius vieną ant kito ir dar truputį pakočiokite kol sulips.Tai padarysite labai lengvai. Su kepimo popieriumi lengvai perkelsite į kepimo skardą.Naudokite kepimo skardą, nes pyragas didelis. Išilgai per vidurį ištepkite pomidorų užtepėlę, dėkite daržovių masę be skysčio, dėliokite šparagines pupeles, ant viršaus tuną ir kiaušinius.Galite pabarstyti žalumynų. Šonuose padarome apie 1 cm įpjovas ir formuojame pynę. Viršų aptepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite sezamų sėklomis. Kepkite 190 * C  temperatūroje apie 30-40 min.Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės tipo.Stebėkite pyragą .Ką tik iškepto nepjaukite,leiskite bent 10 minučių pastovėti kambario temperatūroje. Skanių akimirkų!

Recepto autorius: www.ritosreceptai.lt