This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Slow Food Vilnius kviečia į pokalbį skonio šaknys: apie gamtinę žemdirbystę ir kitus daržovių auginimo būdus

2011-02-07
Publish your own article

Slow Food Vilnius kviečia į pokalbį skonio šaknys:  apie gamtinę žemdirbystę ir kitus daržovių auginimo būdus

Data: vasario 9 d. 18.30 val. TREČIADIENĮ

Vieta: restoranas „Jalta“, Vykinto g. 17A , Vilnius .

Prieš metus kavinėje „Mano Guru“ valgytojai ir gamintojai diskutavo apie tai, kas lemia maisto skonį: patiekalo gaminimas, produkto auginimo ir apdorojimo būdas, žemė, kurioje jis augo, mūsų nuotaika?.. Prisiminę šios diskusijos įžvalgas, kviečiame grįžti prie pačios pradžios: sėklos sėjimo į žemę ir augalo aug(in)imo joje. Klausime, kuo skiriasi tradicinė ir intensyvioji, ekologinė, biodinaminė ir gamtinė žemdirbystė? Nuo ko priklauso, kokią žemdirbystės formą pasirenka ūkininkai? Kokią tai įtaką turi produktams, jų skoniui ir kokybei? Kokia žemdirbystė populiariausia Lietuvoje ir kokios daržovės pasiekia mūsų stalus?

Vakaro svečias – augintojas Žilvinas Žurauskas , pats prisistatąs kaip laisvasis kaimietis, jau ne vieneri metai miestą iškeitęs į kaimą ir savo daržą tvarkąs pagal gamtinės žemdirbystės principus. Su juo kalbėsime ne tik apie daržovių auginimą, bet ir apie jų realizavimą. Žilvinas pristatys jau kelerius metus Lietuvoje bandomą įdiegti „pintinėlių sistemą“ , kai, bendradarbiaujant augintojui ir valgytojui, valgytojų namus pasiekia šviežių sezoninių daržovių pintinėlės, o ūkininkai nebereikia sukti galvos, kam, ką ir kiek jie augina – visa tai kartu būna sutariama dar prieš sėją.

Taigi kviečiame visus norinčius daugiau sužinoti apie tai, kur slypi mūsų valgomo maisto skonio šaknys, ir galbūt susidaryti ateinančios sezono savo mėgstamų daržovių pintinėlę!

Šio susitikimo degustacijai numatome patiekalus iš sezoninių žiemos daržovių. Kaip visada, kviečiame ir jus atsinešti savo mėgstamų patiekalų ir pavaišinti kitus!

Dalyvavimo mokestis: 20 Lt, 30 Lt – dviem žmonėms, atėjusiems kartu.

Registruokitės tel. 8 650 12114 arba el. p. vitapilip@gmail.com . Vietų skaičius ribotas.
Laukiame ir skanaus!

„Slow Food Vilnius“ Skonio mokykla – tai „Slow Food Vilnius“ konviviumo projektas, kuriuo siekiama: išmokti skonėtis maistu bei gyvenimu ir atrasti naujus skonius, aiškintis, kas   lemia skonį, daugiau sužinoti apie vietinių maisto produktų prigimtį bei jų gamintojus, perprasti pagrindines visavertės mitybos taisykles, susipažinti su sveiko maisto ruošimo technologijomis.