This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

„Skybar“ - kaip įgarsinti ir pagardinti Vilniaus panoramą? (Vilnius)

2004-07-14
Publish your own article

Įsitaisę 22-ajame viešbučio aukšte jie negalėjo patikėti, jog grožėtis Vilniaus panorama sutrukdė rūkas. „Laisvalaikio“ klubo nariams į „Skybar“ verta kilti ir per miglą: pateikusiems klubo kortelę baro gėrimai ir patiekalai kainuos 10 proc. pigiau.

Praėjusių metų gruodį leidinio „The Baltic Times“ skaitytojai „Skybar“ išrinko geriausiu iš 30 barų, esančių Baltijos šalių sostinėse. Viešbutis buvo metus rekonstruojamas, tad baras atidarytas tik pernai gegužę. „Mums tekę skaitytojų balsai - tai sėkminga pradžia ir baro įvaizdžio bei personalo darbo įvertinimas“, - teigia „Reval Hotel Lietuva“ rinkodaros vadovė Inga Ragauskaitė.

„Vieta ir fantastiškas vaizdas pro langus dar nieko nereiškė. Kuriant baro įvaizdį, įdėta daug viešbučio personalo - nuo administracijos iki virtuvės darbuotojų ir barmenų – pastangų“, - prisimena I.Ragauskaitė. Pasak jos, net pavadintas baras buvo taip, kaip it susitarę dar įrenginėjamas bevardes patalpas ėmė vadinti viešbučio kolektyvas (angliškai „sky“ - dangus).

Nugrimzti į jaukų glėbį viliojantys išgaubti minkštasuoliai. Ramūs, profesionalų parinkti atpalaiduojamosios muzikos įrašai ir „lounge“ stiliaus muziką penktadienio bei šeštadienio vakarais grojantys diskžokėjai. Skirtingų spalvų apšvietimas, prislopinantis sodrias interjero spalvas ir suteikiantis jam intymumo, - viskas „Skybar“ skirta mėgautis. Tiek pro langus per visą patalpos aukštį atsiveriančia Vilniaus panorama, tiek prie stalelio susėdusia draugija, tiek baro asortimentu. Beje, tarp sostinės padebesiuose esančių pasilinksminimo vietų mėgautis „Skybar“ galima ilgiausiai: penktadieniais ir šeštadieniais baras veikia nuo 16.00 iki 2.30 val., kitomis dienomis - 16.00 -1.00 val.

Kita - gėrimų - panorama veriasi baro meniu. Stipriųjų gėrimų sąrašo lyderiai - kokteiliai. Jų čia galima rinktis iš 20 pavadinimų (9,00-24,00 Lt), be to, barmenai kas savaitę pasiūlo naujos receptūros kokteilį. Tauriųjų gėrimų mėgėjų neturėtų nuvilti ir degtinės, viskio, brendžio, likerio pasiūla. Čia taip pat pilstomas alus (5,00-8,00 Lt) bei sidras (7,00 Lt). Nenorintiems alkoholio bus suplakta 4 pavadinimų kokteilių (6,00-8,00 Lt), pasiūlyta gaiviųjų gėrimų (3,00-12,00 Lt), šviežiai spaustų sulčių (4,00-9,00 Lt), kavos (5,00-18,00 Lt), arbatos (6,00 Lt) ir net kakavos (6,00 Lt).

„Skybar“ vadybininkė Gražina Janonytė pastebėjo, jog čia įprasta pirmiausiai užsisakyti gėrimų, tik tuomet pagalvoti apie užkandžius. Žinant, jog jais rūpinasi gurmanams skirtais patiekalais pagarsėjęs viešbučio restorano „Riverside“ virtuvės vadovas Jurgenas Vaisas, nusistovėjusią taisyklę galima ir pamiršti. Virtuvės šefo meistriškumui įvertinti tiks populiariausias šios vietos užkandis - vietoje ruošiamas naminis tepamas sūris su žalumynais ir džiovintais pomidorais (6,00 Lt). Taip pat - delikatesiniai ančiuvių putėsiai (10,00 Lt) ar anyžių skonio pyragas su Fetos sūriu ir cukinijomis (14,00 Lt).

Pakilti į 22 aukštą verta ir dėl desertų. Alpstantiems dėl saldėsių bus patiekta šviežių braškių su šokoladu (12,00 Lt), obuolių pyrago (9,00 Lt), naminių saldumynų (3,00 Lt). Dar vienas desertas - karštasis šokoladas čia buvo pradėtas ruošti svečiams prašant. J.Vaiso karštasis šokoladas intriguoja, - jis ruošiamas su riešutais ir patiekiamas su grietinėle (9,00 Lt).

„Skybar“ administracija laikosi nuostatos išankstinių užsakymų staleliams nepriimti. Kai lankytojams pristinga vietos, jie kviečiami prisėsti „Delta“ salėje. Kaip tik ji rezervuojama norintiems padebesiuose surengti oficialų priėmimą ar linksmą vakarėlį.

Ramunė Žukauskienė
„Laisvalaikio“ informacija:

http://laisvalaikis.meniu.lt