This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Pavasario meniu skoniai ir spalvos

2022-04-02
Publish your own article

Atbundant gamtai, kalantis pirmiesiems pumpurams ir želmenų daigams virtuvės kūrėjai siūlo idėjų virtuvėje semtis iš gamtos, kurti pavasario žaluma alsuojantį, įkvėptą šviežumo ir ypatingų skonių, praturtintą vertingomis maistinėmis medžiagomis, spalvų įvairove kupiną valgiaraštį.

Viešbučio „Alka“ restorane „Roko virtuvė“ Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija sukvietė narius ir ištikimus partnerius paragauti gurmaniškų pavasariu alsuojančių skonių, kuriuos pasiūlė ir gamino patyrę virtuvės šefai: Aldona Gečienė, viešbutis „Vilnius Grand Resort“; Bernardas Anužis, „Gastro standartas“; Vladimir Zajac, restoranas „ToLi nuo klasikos“; Nerijus Grublys, restoranas „Pepper Grey“; „Minordija“ konditerijos meistrė Dovilė Valentienė.


Besirūpinantiems sveikesne mityba ir imuniteto stiprinimu „Minordija“ kvietė minti specialų dviratį ir susiplakti naujus „tyra tyra“ vaisių, uogų ir daržovių kokteilius, prisotintus vitaminais ir mikroelementais.

Svečiams pristatytas brandintas „Džiugo“ sūris – tarptautinių parodų daugkartinis laimėtojas ir šalies pasididžiavimas. Viešbučio „Vilnius Grand Resort“ virtuvės meistrė Aldona Gečienė pasiūlė „Džiugo“ sūrio putėsius, baziliko pesto drebučius, keptų pomidorų salsą,  skanino alyvuogių žeme, skanino pavasarinėmis jaunomis daržovėmis ir žolelėmis, puošė Džiugo sūrio traškučiu. Prie sūrio užkandžio gėrimų ekspertas Petras Keblas vaišino prancūzišku d’Artigny Cuvee Prestige nealkoholiniu putojančiu vynu.  

Klaipėdoje įsikūrusio restorano „Pepper Grey“ virtuvės šefas Nerijus Grublys paruošė porų teriną, „Džiugo“ kremą su deginto poro dulksna, Yuzzu gelį, gardino žolelių aliejumi, puošė traškučiu ir mini daigais. „Gastro standartas“ šefas Bernardas Anužis gamino svieste keptą eršketą su rūkyto sultinio ir salierų kremu, puošė smidrų drožlėmis, laimo lapais. Restorano „ToLi nuo klasikos“ virtuvės šefas Vladimir Zajac paruošė jautienos antrekoto ‘En Croute, saliero „remoulade“ su mėsos padažu. Patiekalui naudojo Lietuvos ekologiniame Buivydų ūkyje auginamų mėsinių jaučių šviežią produkciją. 

„Minordija“ konditerijos meistrė Dovilė Valentienė nustebino pavasariniu chesecake - mango, yuzu konfi ir yuzu chesecake su apelsino žievelėmis, pateiktas ant traškios pate sable. Taip pat gurmanus nustebino Pavlova - prancūzišku morengu, aviečių, braškių ir laimo compote, yuzu ir balto šokolado cremeux, pateiktu su kokosu plaktu ganašu ir aviečių panacota.


Renginio metu padėkota virtuvės šefams ir rėmėjams, partneriams, prisijungusiems prie iniciatyvų ir teikiantiems paramą nuo karo nukentėjusiems Ukrainos žmonėms. „Minordija“ prie paramos prisidėjo skirdama daugiau kaip 12 tūkstančių vienetų maisto davinių ukrainiečiams (šokoladas, migdolų riešutai, vaisių tyrės, razinos). Prie įvairių paramos iniciatyvų taip pat prisijungė įmonės „Manjana“, „Paulig“, „Santa Maria“, „Sangaida“, „Mantinga paramos fondas“, „Jokado bei Ugikodo“.

Klaipėdos turizmo mokyklos 60 metų veiklos jubiliejaus proga išleista knyga „Laiko tėkmėje“ padovanota buvusiems mokyklos mokiniams Aldonai Gečienei ir Evaldui Juškai. Asociacija padėkojo mokyklos atstovams už profesinį indėlį, skleidžiant žinias, keliant mokymo kokybę ir kvalifikaciją, ugdant jaunuosius virėjus ir konditerius, stiprinant mokinio ir mokytojo tarpusavio ryšį, plėtojant bendradarbiavimą su profesijos socialiniais partneriais.

Renginio metu asistavo restorano jungtinė virėjų ir padavėjų komanda kartu su Klaipėdos turizmo mokyklos mokiniais. Naujais nariais priimta įmonė: UAB „Aramejas“, restoranas „Pepper Grey“.


Asociacija vienija virš 100 virtuvės profesionalų, kurie dalinasi kūrybinėmis idėjomis, gastronominėmis žiniomis, patirtimi, meistrystės technikomis, skoninių savybių suderinamumo svarba, atkreipia dėmesį į tvarų, atsakingą vartojimą, siekiant maisto švaistymo. Kartu pagelbėja ukrainiečiams, ieškantiems virėjo, konditerio darbo. Su HoReCa partneriais supažindina su rinkos naujienomis, siekia išsiaiškinti virtuvės šefų, konditerių poreikius, kuriant, atnaujinant valgiaraščius.  

 

Daugiau informacijos,

Jūratė Mikalkėnienė

LVVKA vykdomoji direktorė

Mob. +370 615 67405

El. paštas vadybininke@lrvvk.lt

http://www.lvvk.lt