This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Pagaliau! Pirmieji šparagai pasirodė sostinės restoranuose!

2017-04-02
Publish your own article

Nuo šios savatės Astorija Brasserie restorane prasidėjo ilgai lauktas šviežutėlių šparagų sezonas. Užsukite išragauti virtuvės šefo Gedimino Andriuškevičiaus kūrinių su sezono karaliais šparagais.

Vilniaus viešbutyje Radisson Blu įsikūręs restoranas Astorija Brasserie - vieni pirmųjų pradėję specialaus, sezoninio šparagų meniu judėjimą Lietuvos restoranuose.

O štai ir keletas restorano šefo patarimų, kaip laikyti ir paruošti šį virtuvės karalių.

– Maistui naudojami jauni ir neperaugę 20-30 centimetrų šparagų ūgliai. Žalieji ir baltieji šparagai yra vienos rūšies, tik antrieji auginami juos saugant nuo saulės šviesos.

– Prieš verdant reikia patrumpinti šparagų kotus ir plonai juos nulupti. Šparagai verdami surišti ir pastatyti stačiai tam, kad jų kotai virtų vandenyje, o galvutės tik iššustų garuose. Šparagai verdami labai trumpai, priklausomai nuo jų storio, apie 3-5 min. Labai svarbu šparagų nepervirti. Išvirti dar karšti šparagai kuo greičiau pakišami po šaltu vandeniu, kad neprarastų spalvos.

– Šparagai labai greitai praranda šviežumą, o kartu su juo ir savo subtilų skonį, todėl juos valgyti reikėtų kuo šviežesnius.

– Šparagus laikykite šaldytuve susukę į maistinę plėvelę ar uždengę drėgnu rankšluosčiu. Galite juos paprasčiausi įmerkite į vandenį kaip gėles.