This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Kulinarinėse dvikovose jėgas išbandys ir maisto tinklaraštininkai

2013-10-17
Publish your own article

Pernai ypač didelio populiarumo sulaukė mugės naujiena – pirmasis Lietuvoje kulinarinis maisto tinklaraštininkų turnyras, kuriame internetinius dienoraščius apie maistą rašantys autoriai varžėsi dėl „Gardžiausio rudens pyrago“ titulo. Sėkmingą renginį nuspręsta pakartoti ir šiemet – konkurso finalininkai moderniai įrengtoje  Virtuvės studijoje pasirodys sekmadienį, spalio 20 d.

Šį kartą apie maistą rašantys autoriai varžysis improvizuodami itališkos virtuvės tema, į pagalbą pasitelkdami lietuviškas rudens gėrybes. „Konkurso temą padiktavo šiemet ypatingai gražus ir derliumi gausus metų laikas – ruduo bei faktas, kad parodoje dalyvių iš Italijos  kaip niekada daug. Tad kodėl viso to nesujungus? Puiki proga atskleisti savo išmonę ir fantaziją,“ – temos pasirinkimą pakomentavo mugės BAF projekto vadovė Lilijana Dirsienė.
Kulinarinėms dvikovoms tinklaraštininkai rengėsi iš anksto. Sekmadienį vyksiančiose kovose bus galima išvysti, kaip gaminamas burokėlių pyragas su svarainių ir aguonų kremu, moliūgų affogato (ledų ir stipraus espresso desertas), anties krūtinėlė su balzaminiu padažu ir burokėlių risotto, moliūgų panna cotta (itališkas grietinėlės desertas) su karamelizuotais obuoliais ir prieskoninių sausainių trupiniais bei kitus Italiją ir rudenį menančius patiekalus.

Pernai vykusio tokio paties renginio finale dalyvavusi ir komisijos sprendimu 3-iąją vietą laimėjusi Indrė Sasnauskaitė (tinklaraščio „Gėrimų ir patiekalų magija“ autorė) sako, jog dalyvauti pirmą kartą vykusiame konkurse ją  paskatino noras išbandyti save: „Kai gaminimui skirtas ribotas laikas, nejučia sukyla azartas. Be to, smagu pasimatyti ir su kitais dalyviais, paragauti jų gaminių.“

Maistas ir gastronomija – bene didžiausias I. Sasnauskaitės pomėgis, kuriam ji skiria didesniąją laisvalaikio dalį. Nuolat naujovių ieškanti ir gerą, kokybišką maistą mylinti mergina sako, kad smagu, jog rengiamos tokios parodos kaip BAF. „Jos plečia žmonių akiratį, lavina skonį, skatina pasidomėti naujovėmis lentynose, susipažinti su dar neatrastais produktais. Man tai – viena smagiausių parodų.  Be to, faktas, kad atkreipiamas dėmesys į maisto tinklaraštininkus – tikrai džiugus. Mano galva, ši iniciatyva, kuri suteikia progą žmonėms iš arčiau pažinti, susipažinti ir pabendrauti su tais, kurie tiesiog myli maistą, yra puiki“, – sako Indrė.
„Na, o aš šiemet gaminsiu „Citrininį čiobrelių kalną“ – trapios tešlos pyragą su citrinų ir čiobrelių įdaru. Kalnas paminėtas ne veltui – tikiuosi, jog pyrago forma primins Italijos Alpes“, - būsimu desertu intrigavo Indrė.


Baltijos maisto ir gėrimų mugė BAF bei paroda „Jūsų namai“ veiks spalio 18-20 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“ 1-oje ir 2-oje salėse.