This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Dievų įkvėptas menas – Indijos virtuvė

2013-07-18
Publish your own article

Pasak indų, valgio gaminimas – tai Dievo įkvėptas menas žmonėms. Indų virėjų kūriniai kutena nosį šviežių produktų bei prieskonių mišinių aromatais, o liežuvį – aštrių bei pikantiškų skonių deriniais.

„Sue's Indian Raja“ – pirmasis restoranas, Lietuvoje paskleidęs indiškus kvapus ir skonius. Restoranui jau 15 metų vadovauja įkūrėjas Rajinder Chaudhary, o virtuvėje dirba išskirtinai indų virėjai, todėl labiau autentiškos virtuvės reikėtų dar paieškoti. Skirtumą pastebėsite ir ragaudami – prieskoniai ir ryžiai vežami iš Indijos.
„Sue's Indian Raja“, įsikūręs pačioje miesto širdyje, šalia Gedimino prospekto, kur, ragaudami įvairiausius patiekalus, galite grožėtis vaizdu į Katedros aikštę ir Gedimino bokštą, siūlo patiekalus, su kuriais galėtų konkuruoti indiškų valgių mekos Londone ar Niujorke. Aštrūs kariai, krosnyje kepti tandori ir daugialypės masala atitiks įvairiausius skonius, reprezentuojančius visą Indijos subkontinentą.

Aperityvui – daugiau kaip 10 skirtingų indiškų užkandžių: samosa, įdarytas panyru, kapota mėsa ar daržovėmis, pakora tešloje apkepti kapotos mėsos, sūrio ir daržovių gabaliukai, garsusis indiškas čiatas – nedidelis, aštraus skonio užkandis ir kt. Vienas nuostabiausių indiško maisto elementų – gausybė įvairių duonos rūšių. Hindi kalboje duona – tai roti. Restoranas lankytojams siūlo gausų duonos pasirinkimą – naan, kulčia ir paratha.

Pagrindinę patiekalų grupę sudaro vištienos, jautienos bei žuvies kepsniai, paruošti Tandoori krosnyje ir pateikiami su Pratha varškės sūriu, duona arba Basmati ryžiais, įvairiais padažais. Tandoori – tai molinė krosnis, kurioje gaminamas maistas įgauna ugnies rausvumo atspalvį, malonų ir švelnų aromatą. Daugiau nei 30 proc. Indijos gyventojų – vegetarai, tad restorane vegetariškai virtuvei skiriamas ypatingas dėmesys.

Indiška virtuvė garsėja savo aštriais prieskoniais. „Sue's Indian Raja“ galima pasirinkti aštrumo „lygį“, o jei pervertinote savo galimybes, žinokite kodinius pavadinimus: čiatnis ir lasi. Čiatnis, pasak indų, yra būtinas, ir suteikia aromatą suvalgytam maistui bei atvėsina liepsningus kario prieskonius. Čiatnis gali būti pagamintas iš vaisių, daržovių ir netgi iš prieskonių, tokių kaip kalendra ir mėta. Lasi – saldus vaisių ir jogurto gėrimas, taip pat sušvelninantis prieskonių aštrumą.

Restoranas „Sue's Indian Raja“ organizuoja renginius grupėms nuo 25 iki 500 asmenų, svečių pasirinktose vietose, su indiškais šokiais, taip pat teminius Indijos vakarus. Galima užsakyti visą restoraną vestuvių pobūviams, priėmimams ir verslo pietums (iki 100 svečių). Jūsų laukia maloni aplinka, indiška muzika bei egzotiškas maistas.