This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Riešutinis pyragas

2018-03-09
Share your recipe

INGREDIENTAI (8 porcijų)
Pyragui:
150 g cukraus;
150 g atšilusio sviesto;
1/2 a.š. (žiupsnelio) druskos;
1/2 a.š. (žiupsnelio) vanilinio cukraus;
150 g miltų;
100 g riešutų (pvz., žemės, tik nesūdytų);
1 a.š. kepimo miltelių;

Pyrago glaistui:
2 vnt. obuolių;
2 v.š. cukraus
100 g šalto sviesto

GAMINIMO BŪDAS (60 MIN)
Ištriname 150 g cukraus su 150 g atšilusio sviesto, žiupsneliu druskos, šiek tiek vanilinio cukraus. Įmaišome 4 kambario temperatūros kiaušinius. 150 g miltų sumaišome su 100 g maltų riešutų (kokių turite ar kurie patinka), 1 arb. šaukšteliu kepimo miltelių. Viską sumaišome, dedame į sviestu išteptą formą. apdedame kelių nuluptų obuolių skiltelėmis. Ant paruošto pyrago dėliojame nuluptų obuolių skilteles, beriame 3 valg. šaukstus cukraus ir 100 g šalto sviesto gabaliukų (apmėtome sviesto gabaliukais). Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min., kol gražiai paskrunda. Skanaus!

Recepto autorius: https://www.facebook.com/norasvalgyti/ ; http://noriuvalgyti.blogspot.lt