This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Restorane Esse užderėjo lietuviški šparagai

2013-05-25
Publish your own article


Esse  restoranas laikosi tradicijų ir šparagus ruošia klasikiniu būdu. Daržoves kepa svieste, pateikia su olandišku padažu, kaip garnyrą prie jautienos ar žuvies kepsnių, ar net, kaip sriubą. V. Nevoina pastebi, jog geriausiai restorane gaminamų patiekalų skonis atsiskleidžia kartu su ypatingais Elzaso regiono, Prancūzijoje, vynais. Tai lengvi, vaisinį aromatą turintys gėrimai. Tiesa, jei šparagai patiekiami kartu su kepsniu, direktorė siūlo Bordo regiono ar  Argentinietiškuosius raudonuosius vynus.

Vynai Esse restorane ypatingai svarbūs. Išskirtinis šio restorano bruožas, jog visus vynus jie užsako tiesiai iš  vynuogynų, kuriuos parenka vyno žinovas. Tuo tarpu daržovės bei dauguma prieskoninių žolelių užaugintos lietuviškuose ūkiuose. Restorano kredo: ant stalo dėti viską, kas šviežia, natūralu ir svarbiausia užauginta Lietuvoje.


Kristina Zajankovska, restorano Esse šefė, pataria kaip lengvai ir skaniai paruošti šparagus:

„Pirmiausia šparagus reikia nuplauti bei nulupti. Tuomet, paėmus už kraštelių sulenkti, taip nulūš šparago kietoji dalis. Užviriname vandenį, dedame šaukštelį cukraus, jis reikalingas tam, kad šparagai išlaikytų gražią ir ryškią žalią spalvą, taip pat įberiame šaukštelį druskos. Užvirus vandeniui, sudedame į jį paruoštus šparagus ir verdame 3-5min. Išvirusias daržoves iš karto dedame į šaltą vandenį, tam, kad išliktų spalva bei traškumas. Keptuvėje išlydome sviestą ir šparagus apkepame, tuomet truputėlį pasūdome.“

Tokiu būdu paruošti šparagai puikiai tiks kartu su olandišku padažu ar kaip garnyras. Išbandykite receptą bei užsukite į restoraną Esse, galbūt Kristina pasidalins ir kitais nuostabiais šparagų paruošimo būdais.

Restorano Esse šparagų meniu žiūrėkite čia >>

Gingtarė Maigytė