This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Restorane „Esse“ puoselėjama maisto ir vyno derinimo kultūra

2011-06-18
Publish your own article

Tai energingos ir žingeidžios, nuolatos besitobulinančios virtuvės šefės Kristinos Zajankovskos bei visos restorano komandos nuopelnas. „Esse“ specialistai kurdami patiekalus sumaniai pritaiko vyno ir maisto derinimo žinias.

Prieš kelis metus itališkos virtuvės ir vynų subtilybėmis su restorano virėjų komanda dalinosi meistras Marco Tallone. „Esse“ specialistai kulinarines žinias taip pat gilino Austrijoje, kur jie lankėsi žymiuose vyno ūkiuose ir restoranuose. Iš čia atsivežtos šparagų ir kitų patiekalų ruošimo subtilybės bei idėjos.

Tarp gausaus europietiškos virtuvės patiekalų asortimento nenuslūgsta įvairių skonių midijų, žuvies, avienos patiekalų ir jautienos išpjovos kepsnio raudonojo vyno padaže populiarumas. Didelio dėmesio susilaukia iš „Esse“ virtuvės šefės siūlomos sezono naujienos: patiekalai su šparagais, šviežiomis lietuviškomis daržovėmis, grybais ir uogomis. Vertėtų paminėti, kad restoranas priklauso tarptautinei Gurmanų gildijai („Chaine des Rotisseurs“), kuri vienija gastronomijos srities profesionalus ir mėgėjus bei nuo 2010 metų pasipuošė jos ženklu.

Palankus vynų kainos ir kokybės santykis

Restorane didelis dėmesys skiriamas maisto ir vynų derinimui. Senojo ir Naujojo pasaulio vynai restoranui pristatomi tiesiogiai iš vyno ūkių, tad jų kaina labai patraukli. Vyno asortimentu, kurį sudaro net apie 150 vyno rūšių, ir jo atnaujinimu rūpinasi kompetentingas užsienio someljė ir restorano specialistai. „Esse“ atvežamus į šalį vynus puikiai vertina žinomi šalies vyno ekspertai. Itališki Cantina di Monteforte Amarone della ValpolicellaRe Teodorico DOC 2008 m., Casina di Cornia Chianti Classico D.O.C.G. 2006 m. ir Alibrianza Colle al Vento Primitivo di Manduria DOC 2007 m.   gavo puikius vyno ekspertų įvertinimus.

Be to ir pati restorano savininkė, p.Veronika žinias gilina someljė kursuose. Siūlomais vynais galima mėgautis tiek restorane, sumokėjus simbolinį kamščio mokestį, tiek įsigyti jų išsinešimui. Prie gėrimų siūloma išsirinkti užkandžių: marinuotų daržovių, sūrių ir kitko.

Jaukios šventės restorane „Esse“

Stilingas ir elegantiškas interjeras, pro panoraminius langus atsiveriantys vaizdai į pagrindinę Vilniaus arteriją - Gedimino prospektą, puikūs valgiai ir nepriekaištingas aptarnavimas. Kas gali labiau tikti Jūsų šventei? Restoranas „Esse“ - išskirtinė vieta pobūviui ar furšetui. Čia taip pat galite surengti teminį vakarėlį ar pristatymą. Jaukioje antrojoje salėje gali susėsti iki 50 svečių, visame restorane šventėje gali dalyvauti iki 100 žmonių. Šiltuoju metų laiku taip pat veikia lauko terasa, kurioje šventės svečiai galės atsigaivinti ir pasigrožėti prospekto vaizdais. Vakarą galima paįvairinti gyvos muzikos koncertu.

„Esse“ specialistai įgyvendins Jūsų norus ir pageidavimus, visada patars ir suderins maistą bei gėrimus.


Restoraną „Esse“ rasite Gedimino pr. 50/ Rotundo g. 2, Vilnius

Telefonas pasiteiravimui ir staliukų rezervavimui: 8 686 00488
info@esse.lt , www.esse.lt

Nuotraukos: iš restorano „Esse“ archyvo

2011 06 18