This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Restoranas „Salvete“ – skubėk lėtai

2012-06-11
Publish your own article

„Lėto maisto judėjimo“ filosofija - neskubėk, negailėk laiko šeimai, draugams. Svarbu pripažinti maisto teikiamą malonumą, išmokti džiaugtis receptų ir skonių gausa, susigaudyti nacionalinėje maistą auginančių bei gaminančių bendruomenių įvairovėje. Lėto maisto judėjimo tikslas – artinti gamintoją ir vartotoją, auklėti, ugdyti ir mokyti žmogų suprasti maistą, valgymo kultūrą, tradicijas ir tuo pačiu kiek įmanoma stengtis pasitraukti nuo greito maisto vartojimo.

Mes skleidžiame visuomenei žinią, kad dirbantis ar skubantis žmogus įsimeta maistą į save ir toliau skuba įgyvendinti savo tikslų ir tai nėra nei sveika nei teisinga. Sparčiai judančioje visuomenėje žmogus turi sustoti, apsižvalgyti, atsigręžti į jį supančius artimus žmones: šeimos narius, draugus, mylimuosius. Nuostabu, kai galime pusryčiauti kartu su savo šeima. Nuostabu, kai pietaujame ar vakarieniaujame apsupti gražios aplinkos, mums artimų žmonių. Galime ragauti ir dalintis. Galime bendrauti, o to šiuolaikinei visuomenei labai trūksta.