This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Restoranas „Esse“ rekomenduoja šparagus su olandišku padažu

2012-05-29
Publish your own article

KAIP GAMINTI
Smailiu peiliu šparagus nuo viršaus į apačią tolygiai nulupame, išplauname šaltu vandeniu.

Užverdame vandenį su druska, cukrumi ir citrinų sultimis. Jame šparagai verdami 5-7 min. Keptuvėlėje ištirpdome sviestą, jame apkepame šparagus, dedame į gerai pašildytas lėkštes, pilame olandišką padažą, pateikiame su keptomis virtomis bulvytėmis, pabarstome krapais.

JUMS REIKĖS

  • 0,5 kg šparagų

  • 1 šaukštelio druskos

  • 1 šaukštelio cukraus

  • 0,5 šaukštelio citrinų sulčių

  • 75 g sviesto

OLANDIŠKAM PADAŽUI

  • 150 g sviesto

  • 2 šaukštų baltojo vyno acto

  • 2 šaukštų vandens

  • 3 kiaušinių trynių

  • druskos

  • maltų baltųjų pipirų

  • 2 šaukštelių citrinos sulčių

KAIP GAMINTI PADAŽĄ

Sviestą ištirpdome. Sumaišome vandienį su vyno actu, išgariname (kad liktų pusė), atvėsiname. Kiaušinių trynius pasūdome, beriame pipirus, viską gerai išmaišome su garintu actu. Paruošiame karšto vandens vonelę (vanduo neturi virti - apie 95 laipsniai). Į vandens vonelę įstatome indą su plaktais kiaušinių tryniais, toliau plakdami šluotele į kremą lašinamas, o paskui pilamas ištirpdytas sviestas. Padažas pamažu turi tirštėti. Padažas pagal skonį pasūdomas, pagardinamas pipirais ir citrinų sultimis.

„Laisvalaikio“ informacija.
Irmanto Sideravičiaus nuotr.
Restorano „Esse“ šefė Kristina Zajankovska siūlo skanauti šparagų patiekalų