This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Veganiški itališki sausainiai biscoti

2019-02-01
Share your recipe

Manau esate nors kartą gyvenime ragavę tradicinių itališkų džiūvėsėlių biscotti. Ir lažinuosi, kad jūs, kaip ir aš, visada galvojote, kad jie tikrai sunkiai pagaminami namie? Turiu jums gerų naujienų. Šie klasikiniai veganiški itališki džiūvėsėliai biscotti yra lengvai gaminami ir taip pat lengvai modifikuojami naudojant savo mėgstamus priedus. Šiandien aš pridėjau savo mėgstamų džiovintų spanguolių, bei maltų anyžių. Tačiau jūs lengvai galite juo keisti savo mėgstamais priedais. Čia puikiai tiks razinos, šokolado gabaliukai, migdolų drožlės, pistacijos.

INGREDIENTAI

400g viso grūdo speltų miltų
1 valg. š. kepimo miltelių
½ arbt. š. druskos
2 arbt. š. maltų anyžių
150g kokoso arba rudojo cukraus
200g obuolių tyrės arba sumaišytų 1 valg. š. maltų linų sėmenų + 3 valg. š. vandens
2 valg . š. ištirpinto kokoso aliejaus
2 tarkuotų citrinų žievelės
80g džiovintų spanguolių

GAMINIMAS

1. Orkaitę įkaitiname iki 170°C. Paruošiame skardą ir patiesiame kepimo popieriaus.
2. Dideliame dubenyje išmaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir maltus anyžius.
3. Kitame dubenyje sumaišome cukrų, obuolių tyrę ar paruoštą linų sėmenų mišinį, kokoso aliejų ir citrinų žieveles.
4. Sujungiame abu mišinius ir viską gerai sumaišome. Dedame spanguoles ir baigiame maišyti rankomis. Neišsigąskite, pradžioje tešla lips prie rankų, tačiau minkant toliau, viskas puikiai susijungs.
5. Iš tešlos suformuokite tris 8 cm pločio ir 2 cm storio kepaliukus su nulygintais galais. Sudėkite juos į kepimo skardą ir kepkite 30 minučių, kol apačia pradės ruduoti, o kraštai įgaus auksinį atspalvį.
6. Išimkite kepaliukus iš orkaitės ir palikite 20 minučių atvėsti. Kai atvės, aštriu peiliu supjaustykite juos į 2 cm storio riekeles. Išdėliokite riekeles skardoje.
7. Kepkite džiūvėsėlius 15 minučių padidinę kepimo temperatūrą iki 200°C. Apverskite ir kepkite kitą pusę dar 15 minučių, kol gražiai apskrus.
8. Atvėsinkite ir ragaukite.
9. Džiūvėsėlius galite laikyti sandariai uždarytame inde, kambario temperatūroje, maždaug 2 savaites.

Skanaus!

Kas Tas Avokadas