This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Salotos su sezamų pastos padažu ir skrudintais migdolais

2018-04-03
Share your recipe

INGREDIENTAI 
Padažui:
15 - 20 g. (saujos) granatų sėklų;
2 v. š. kanapių aliejaus;
1 v. š. balzaminio acto;
1 v. š. sezamų pastos Tahini;
1/3 a.š. (žiupsnelio) čili miltelių arba dribsnių;
1/3 a.š. druskos ir pipirų.

Salotoms: 
140 g. mėgstamų salotų, žalių lapų (naudojau kinininį ir Kale kopūstus);
1 vnt. raudonojo kopūsto (reikės riekelės, smulkiai pjaustytos)
1 vnt. (reikės pusės) cukinijos, pjaustytos juostelėmis
1 v. š. pakepintų migdolų riekelių

GAMINIMAS (20 MIN)
Pakepinti migdolus sausoje keptuvėje, kol šiek tiek apskrus ir taps aromatingi. Salotų lapus ir kitas naudojamas daržoves išdėlioti lėkštėje. Padažo ingredientus sudėti į prieskonių malimo indą ir sugrūsti iki vientisos masės (taip pat galima tai padaryti rankiniu, maisto smulkintuvu). Padažą pilti ant salotų, o viršų apibarstyti migdolų drožlėmis.

Recepto autoriushttps://mitybologija.lt