This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Kokosų miltų blyneliai

2019-08-15
Share your recipe

Jau ilgą laiką planavau išsikepti blynų iš kokosų miltų. Tiesą pasakius, su jais nelabai draugauju. Kepiniai iš kokosų miltų ne retai nuvilia tiek pačia tekstūra, tiek išvaizda. Visgi, žinant kai kurias gudrybes tikrai įmanoma pasigaminti ir skanų, ir patraukliai atrodantį kepinį. Šie miltai yra be glitimo. Tad tinka jo netoleruojantiems, ar norintiems išbandyti kitokius miltus. Kokosų miltai yra labai sausi, todėl sugeria drėgmę. Jų reikia naudoti gerokai mažiau negu įprastų miltų. Šių blynų tešla turėtų būti kiek tirštėsnė negu įprastų blynų. Pagaminus tešlą rekomenduočiau ją šiek tiek palaikyti kambario temperatūroje. Miltai labiau išbrinks, susijungs su kitais ingredientais.

INGREDIENTAI
3 kiaušiniai
1/3 st. graikiško jogurto
1/4 st. kokosų miltų
2 valg. š. klevų sirupo
2 valg. š. sviesto, ištirpinto
1 arbat. š. vanilės ekstrakto
žiupsnelis jūros druskos
1/2 arbat. š. kepimo miltelių
sviesto kepimui

GAMINIMAS
1. Dideliame inde lengvai išplakti kiaušinius, klevų sirupą, vanilės ekstraktą, graikišką jogurtą. Supilti ištirpintą sviestą.
2. Suberti miltus, kepimo miltelius, druską. Išmaišyti iki vientisos masės. Palikti pastovėti kambario temp. apie 10-15 min.
3. Keptuvėje įkaitinti gabaliuką sviestą ant vid. temp.
4. Įpilti po vieną valg. š. tešlos. Kepti apie 3 min. iš apačios, tada apversti ir dar pakepti apie 2 min.

@Skanauk su Aušra