This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Cinamoninės bandelės

2017-12-01
Share your recipe

INGREDIENTAI (6 bandelės) 

Bandelėms:

250 g. miltų
5 g. sausų mielių
1/2 v.š. cukraus
1/2 a.š. druskos
125 ml. pieno
30 g. sviesto
pusės kiaušinio plakinio (apie 30 g)

Pabarstymui: 

50 g. minkšto sviesto
65 g. cukraus
1,5 a.š. cinamono

GAMINIMO BŪDAS (15 min. + 15 min.)

Į nedidelį puodą supilkite pieną ir sudėkite sviestą. Kaitinkite ant nedidelės kaitros, kol sviestas ištirps. Palikite, kad truputį atvėstų (tiek, kad įkišus pirštą, nebūtų karšta). Kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską, sausas mieles ir cukrų. Kai pieno ir sviesto mišinys atvės, pilkti jį į sausus ingredientus. Ten pat supilkite kiaušinio plakinį ir pradėkite minkyti. Minkykite tol, kol tešla taps vientisa ir glotni (su kombainu man tai užtruko apie 5 min). Suformuokite rutulį ir dėkite į švarų indą. Uždengite ir leiskite, kad pakiltų (apie valandą). 

Pakilusią tešlą iškočiokite į stačiakampį (apie pusės cm storio), aptepkite minkštu sviestu, apibarstykite cukrumi ir cinamonu. Susukite į ritinį ir supjaustykite į 6 bandeles. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi (jei forma nėra atsegama, popieriaus nereikia) ir sudėkite bandeles. Užklokite ir leiskite dar kokį pusvalandį joms pakilti. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir dėkite kepti 30 min. Išėmę galite aplieti glajumi, bet nebūtina. 

Originalus receptas iš knygos "Beatos virtuvė: kepinių knyga"

Recepto autorė: 

https://virtuvezaliems.wordpress.com/