This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Buratos salotos su traškiais persikais ir skrudintomis saulėgrąžomis

2018-08-21
Share your recipe

INGREDIENTAI  (4-6 porcijos)
3 vnt. didelių persikų
3 vnt. rutuliukų buratos arba mocarelos sūrio
60 -80 g. (2 saujų) sultenės salotų
60 -80 g. (2 saujų) gražgarstės salotų
3 vnt vidutinio dydžio agurkų
60 ml (pusės stiklinės) saulėgrąžų sėklų
4 g. šviežių bazilikų
2 v. š. alyvuogių aliejaus
1/3 a.š. žiupsnio druskos

GAMINIMAS (20 MIN) 
Saulėgrąžų sėklas paskrudinti sausoje keptuvėje, kol šiek tiek apskrus. Agurkus supjaustyti plonais šiaudeliais. Persikus perpjauti pusiau, išimti kauliukus ir supjaustyti skiltelėmis. Bazilikus susmulkinti. Į salotų dubenį ar didesnę lėkštę suberti sultenes, gražgarstes ir agurkus. Sūrio kamuoliukus sudėti centre, persikus sudėlioti ant salotų. Viršų apibarstyti saulėgrąžomis, bazilikais ir druska. Viską apšlakstyti alyvuogių aliejumi.

Recepto autorius: https://mitybologija.lt