This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Tinklaraščio „Sveikas meniu“ autorė Diana Buragaitė: apie prarastą paskyrą, naują pradžią ir meilę kulinarijai

2022-09-12
Publish your own article

18 tūkst. sekėjų instagrame – tokiu pasiekimu galėjo pasidžiaugti tinklaraščio „Sveikas meniu“ (instagram: sveikas_meniiu) autorė Diana Buragaitė. Tačiau vieną dieną paskyrą moteris prarado – ilgas darbas tarytum nuėjo perniek. Apie tai, kaip Diana jautėsi supratusi, jog prarado savo tinklaraštį, kaip nusprendė jį atkurti iš naujo ir kokie receptai susilaukia daugiausiai žmonių dėmesio, mudvi kalbamės šiame interviu. Kviečiu skaityti ir susipažinti su Dianos istorija ir jos požiūriu į sveiką mitybą.

 

Diana, jūsų tinklaraštį „Sveikas meniu“ instagrame seka daugiau nei 8 tūkst. žmonių. Visgi, ne paslaptis – seniau turėjote paskyrą, kurią sekė 18 tūkst. žmonių. Kas atsitiko? Kaip ją praradote?

Kiekvieną rytą su savo sekėjais kažkuo pasidalindavau: ar pusryčių idėja, ar kažkokiu klausimu, kuris užgimė per naktį, ar tiesiog motyvuojančia citata dienai pradėti. Tikslios datos jau nepamenu, bet vieną rytą tiesiog negalėjau prisijungti prie savo paskyros. Jaučiausi iš tikrųjų tragiškai, buvau pasimetusi ir nežinojau ką daryti. Kreipiausi į programuotojus, deja, jie padėti niekuo negalėjo. Tai buvo kažkas stipriau.

 

Ar buvo sunku viską pradėti iš naujo? Tvirtai žinojote, jog norite kurti ir toliau? O gal buvo aplankiusios abejonės: ar verta?

Pradėti buvo labai sunku, ir, tiesą sakant, jau nelabai norėjau to daryti. Juk į paskyrą, kuri dingo per naktį, investavau daug laiko. Tačiau vėliau supratau, kad man kažko trūksta. Taip ir pradėjau viską nuo pradžių.

 

„<...> dalinuosi sveika mityba, atradimais ir patarimais“, – rašote paskyroje. Kaip galėtumėte apibūdinti, kokia mityba – sveika mityba?

Neturiu tikslaus apibrėžimo šiai sąvokai. Sveika mityba, žinoma, daržovės, vaisiai, šviežia mėsa, žuvis ir kruopos, įvairiausi riešutai ir viskas, kas daro organizmus laimingais.

 

O kaip galėtume apibūdinti savo mitybą? Kokių produktų stengiatės visada turėti namuose?

Mano mityba – išties įvairi. Nors dažniausiai stengiuosi maitintis sveikiau, tikrai būna visko. Bet niekada savęs nespraudžiu į rėmus. O namuose visuomet turiu graikiško jogurto, daržovių, vištienos ir kivių – jie mano mėgstamiausi.

 

O ar yra patiekalų ar ingredientų, kurių nemėgstate/vengiate/netoleruojate?

Nesu išranki maistui, tačiau ko tikrai vengiu, tai jūros gėrybių. Niekaip neprisijaukinu ir man tiesiog neskanu.

 

Kada atradote savo aistrą maisto gamybai? Ar ji kilo dar vaikystėje, ar vėliau – suaugus?

Maisto gamyba patiko visada – nuo mažens stebėdavau kaip gamindavo mama ir močiutė. Vis stengiausi atkartoti, kai likdavau viena. Kartais užtekdavo tik pažiūrėti ir viskas pavykdavo tikrai neblogai.

 

Ar mėgstate eksperimentuoti virtuvėje? O gal atvirkščiai, esate iš tų žmonių, kurie preciziškai laikosi recepto?

Eksperimentuoju beveik visada. Ne paslaptis, kad pati dirbu virtuvėje, ten gana daug tikslumo. Tačiau būdama savoje virtuvėje, į gramus nesikoncentruoju.

 

Iš kur semiatės įkvėpimo: TV laidų, receptų knygų, kitų tinklaraštininkų?

Dažniausiai iš šaldytuvo turinio (šypsosi). Tačiau dažnai pasižvalgau ir į užsienio blogerius.

 

Kaip nusprendžiate, kokiais receptais verta pasidalinti su sekėjais, o kokiais – ne?

Dažniausiai dalinuosi tuo, kas man patinka pačiai, arba kažkokia įdomesne idėja. Stengiuosi nesikartoti ir nesidalinti tuo, kas yra pas visus.

 

Kokie jūsų receptai susilaukia daugiausiai žmonių dėmesio?

Manau daugiausiai dėmesio susilaukia tie, kurie greitai pagaminami, sveiki ir skanūs, nereikalaujantys daug produktų.

 

Kokių tikslų, susijusių su savo maisto tinklaraščiu, turite? Galbūt ketinate susigrąžinti buvusį sekėjų skaičių?

Ties skaičiais nesikoncentruoju. Pagrindinis mano tikslas – dalintis idėjomis ir tiesiog bendrauti su sekėjais, kažko išmokti ir būti naudingai.

 

Pabaigai: galbūt galėtumėte pasidalinti su sekėjais sezoniška sveiko recepto idėja?

Visai neseniai tinklaraštyje pasidalinau be proto paprastomis, skaniomis ir gaiviomis agurkų ir cukinijų salotomis. Cukinijų derlius dar tik prasidėjo, tad puikus receptas joms panaudoti yra mano profilyje.

 

Ačiū!