This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

„Penkiukių“ gamykloje – sveiko maisto restoranas (Vilnius)

2008-07-09
Publish your own article

Sostinėje sovietmečiu buvusioje radijo technikos gamykloje, geriau žinomoje „penkiukių“ pavadinimu, duris atvėrė restoranas „INN 555“. Čia išsaugota to unikalaus laikotarpio interjero stilistika, kai kurie autentiški buvusios gamyklos patalpų fragmentai.

Dabar buvusi gamykla išgyvena konversijų metą. Didelėje jos dalyje įsikūrė ne tik viešbutis, biurai, parduotuvės, bet ir daugybė vadinamųjų loftų, kurie virsta menininkų gyvenimo ir kūrybos erdvėmis. Tačiau čia dar nebuvo įkurtas nė vienas restoranas.

Naujasis restoranas „INN 555“ ypatingas ne tik dėl istorinės vietos – sovietmečiu veikusi gamykla dirbo karinei pramonei, buvo slapta ir visiškai neprieinama niekam, išskyrus darbuotojus. Restoranas ypatingai didžiuojasi savo meniu. Virtuvės šefas Valerijus Leonovas, restorano lankytojus vaišins ne tik europietiškos virtuvės, bet ir sveiko maisto patiekalais. Čia gausu vegetariškų, iš ekologiškų produktų pagamintų valgių. Moterims, besirūpinančioms savo kūno linijomis, turėtų itin patikti dar viena restorano naujovė – valgiaraštyje prie kiekvieno patiekalo nurodytas kalorijų skaičius. Ši svarbi informacija padės lengviau apsispręsti, ką pasirinkti pietums ar vakarienei.

„Džiaugiamės galėdami pristatyti šiuolaikišką, tačiau dalį senosios architektūros išsaugojusį restoraną. Tikime, kad mūsų lankytojams patiks ne tik originalus interjeras, bet ir skanus bei sveikas maistas. Vis daugiau žmonių stengiasi sveikai maitintis, bet tai sunku padaryti valgant restoranuose ar kavinėse. Pas mus jie tos problemos neturės“, – sako naujojo restorano savininkė Violeta Moščinskienė.

Daugiau>>

 Balsas.lt informacija