This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

TOP 5 prabangiausi pasaulio restoranai

2022-07-26
Publish your own article

 

„Sublimotion“ restoranas Ibisoje

Kiek galėtumėte sau leisti sumokėti už išskirtinę vakarienę? Ispanijoje, Ibisos saloje esančiame restorane „Sublimotion“, vakarienė kainuoja daugiau nei 2 tūkst. eurų. Skamba kiek neįtikėtinai, tiesa? Visgi, už šią sumą jūs gausite įspūdingą gastronominę patirtį: 20 skirtingų patiekalų, molekulinės virtuvės šedevrai, multimedija, specialieji efektai, išmaniosios technologijos – vakarienės metu jūs ne keliausite laiku ir grožėsitės šou elementais, tačiau ir mėgausitės dviem „Michelin“ žvaigždutėmis įvertino virtuvės šefo Paco Roncero patiekalais. Jis pats pripažįsta, jog vakarienės stalas – scena. O tą, kas vyksta scenoje, apibendrina žodis „magija“. Gal visgi ne veltui šis restoranas jau ne vienerius metus patenka į prabangiausių pasaulio restoranų sąrašus?

 

„Ultraviolet“ restoranas Šanchajuje

Pabuvoję Ispanijoje, nusikelkime į Kinijos megapolį Šanchajų – čia įsikūręs dar vienas prabangus restoranas, apie kurį norime jums papasakoti. Tiesa, reikia pripažinti, jog tiek prieš tai aptarto „Sublimotion“, tiek Kinijoje esančio restorano „Ultraviolet“ idėja – labai panaši. Svečiams siūloma gastronominė patirtis, kuri susideda ne tik iš maisto, tačiau ir šviesų šou, muzikos, magijos triukų ir pan.

„Ultraviolet“ šefas –  prancūzas Paulio Pairet prie restorano koncepcijos plušo daugelį metų. Ir pagaliau jį atidarė 2012-aisiais. Dvejais metais anksčiau nei duris atvėrė „Sublimotion“. Tad galime teigti, jog būtent Kinijoje pirmą kartą užgimė tokio tipo gastronominės patirties idėja. Visgi, apsilankyti „originale“ kainuoja pigiau – nuo ~570 eur iki beveik 900 eur žmogui. Beje, šis restoranas įvertinas trimis „Michelin“ žvaigždutėmis. O puikiai žinote, jog jos skiriamos tikrai ne be reikalo.

 

„Geranium“ – Danijos restoranas, kuris pripažintas geriausiu pasaulyje

Jeigu domitės gastronomija, tikriausiai esate girdėję apie restoranų apdovanojimus „World's 50 Best Restaurant“. 2022-asiais pirmąją vietą juose užėmė Danijoje įsikūręs restoranas „Geranium“. Restorano virtuvės šefas – Rasmus Kofoed – buvo pirmasis danas, atnešęs į šalį „Michelin“ žvaigždutę. Tai buvo dar 2016-asiais. Na, o šiemet, restoranas kritikų įvertinas kaip pats geriausias visame pasaulyje: „Mūsų misija – sukurti patiekalus, kurie apimtų visus pojūčius. Juos atkurtų, iššauktų, praturtintų“, – tokiu šūkiu restoranas pasitinka savo lankytojus.

Degustacinis vasaros meniu, šiame restorane, kainuoja 430 eurų. Gėrimai perkami atskirai. Skandinaviško stiliaus interjeras, atvira virtuvė, vyno rūsys ir nepaprasto skonio patiekalai. Įmantrybių, šiame restorane, gal ir mažiau nei aptartuose prieš tai, bet jaukumas ir patiekalų skonis atperka viską.

 

„Masa“ – prabangi vakarienė Niujorke

Niujorkas – miestas, kuriame išskirtinių restoranų netrūksta. Tikrame kultūrų katile galima rasti visko: aukščiausio lygio Azijos virtuvės restoranų, klasikinės Europos virtuvės pavyzdžių ir pan. Tris „Michelin“ žvaigždutes turintis restoranas „Masa“, kurį norime jums pristatyti, reprezentuoja japonišką virtuvę. Ir pakelia ją į visai kitą lygį. Net patys japonai sako, jog šio restorano maistas – vertas pagyrų.

Žinoma, restorano žvaigždė – sušiai, žavintys ingredientų kokybe, paruošimo technika, skoniu. „Rafinuotas grožis, kuriam nedaro įtakos nei laikas, nei socialiniai pokyčiai“,  – taip meniu pristato restorano šefas Masa Takayama. Vakarienė, šiame, subtiliai prabangiame restorane, kainuoja nuo 750 iki 950 JAV dolerių. Gėrimai neįskaičiuoti.

 

„Kitcho Arashiyama“ – gastronominė patirtis Japonijoje

Pakalbėjome apie japonų restoraną Niujorke. O dabar persikelkime į pačią Japoniją, Kioto miestą. Mat čia įsikūręs dar vienas restoranas, kurį drąsiai galime įrašyti į prabangiausių pasaulyje sąrašą. Tiesa, prabanga čia tikrai ne auksu žvilganti. O subtili – tradiciškai japoniška: „Daugelį metų čia dirbo įvairūs Japonijos sodininkai, amatininkai, staliai, tam, jog restorane atsispindėtų japonų kultūros grožis <...> Ateikite čia ir pasitelkę visus savo pojūčius mėgaukitės patiekalais, kurie paruošti iš kruopščiai atrinktų ingredientų iš visos Europos“, – tokiais žodžiais svečius kviečia restoranas.

Išpuoselėta aplinka, estetiškai pateikti tradiciniai japonų virtuvės patiekalai, ramybės dvelksmas – štai kokią gastronominę patirtį įgysite restorane „Kitcho Arashiyama“. Na, o kainos čia prasideda nuo maždaug 800 eurų už vakarienę.