This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Neapolietiškas sūrio tortas

2019-05-31
Share your recipe

INGREDIENTAI

Pagrindui:
40 g juodojo šokolado
56 g sviesto
70 g cukraus
1 kiaušinio
1 a.š. vanilės ekstrakto
8 g kakavos
¼ a.š. druskos
30 g miltų

Uogų želė:
300 g braškių (šaldytos tinka, aš naudojau 180 g braškių ir 120 g aviečių, viskas pavyko)
50 g cukraus
15 ml citrinos sulčių
5 g želatinos
30 g vandens

Sūrio kremas:
600 g kreminio sūrio (naudojau Maskarponę)
80 g cukraus pudros
2 a.š. vanilės ekstrakto
300 g riebios grietinėlės
7 g želatinos
45 m vandens

Šokoladiniam sluoksniui:
60 g juodojo šokolado
30 g riebios grietinėlės

GAMINIMAS

Uogų želė
Aš ją dariau dieną prieš. Jai skirtą želatiną suberkite į dubenėlį ir užpilkite vandeniu. Leiskite išbrinkti. Tuo metų į puodą sudėkite uogas, suberkite ten pat cukrų, įpilkite citrinos sultis. Leiskite užvirti ir šiek tiek paburbuliuoti (iki 10 min). Perpilkite gautą masę per sietelį, kad neliktų grūdelių. Kol uogų masė dar šilta, sudėkite išbrinkusią želatiną ir gerai išmaišykite. 20 cm apvalią formą išklokite maistine plėvele. Ten supilkite pusė želė masė ir statykite į šaldytuvą, kad pilnai sustingtų. Kitą pusę pasilikite kremui. Man masė atrodė labai skysta, bijojau, kad nesusitings, bet puikiai sustingo.

Pagrindas
Į dubenį sudėkite sviestą ir šokoladą. Statykite jį virš garų vonelės (puodas su vandeniu ant kaitros). Maišykite, kol sviestas ir cukrus ištirps. Tuomet nuimkite nuo garų vonelės, sudėkite cukrų ir gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinį. Vėl išmaišykite. Įpilkite vanilės ekstraktą, sudėkite druską, kakavos miltelius ir miltus. Išmaišykite. Gautą tešlą sukrėskite į kepimo formą ir dėkite kepti kokiai 12 min į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

@Virtuvė Žaliems