This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Morkų ir lęšių humusas

2019-06-20
Share your recipe

Dar viena humuso variacija – su morkomis ir lęšiais. Šį kart jis visai netradicinis, šiek tiek aštrus, šiek tiek saldus ir su graikiniais riešutais!
Recepte rasite raudonuosius lęšius – iš esmės juos galima naudoti tokius, kokius turite spintelėse, bet dėl raudonųjų lęšių ir morkų combo gausite šią nuostabią, vasarišką oranžinę spalvą.
P.S. Čia labai tiktų kuminas. Tad jei draugaujate su juo, drąsiai dėkite porą arbatinių šaukštelių. Man, deja, jis yra vienas iš dalykų, su kuriuo vis dar neužmezgu draugystės. Bet who know’s, galbūt greitu metu rasite receptų ir su juo!

INGREDIENTAI
4 vidutinio dydžio morkų;
200g virtų raudonųjų lęšių;
saujos skrudintų graikinių riešutų;
1 v.š. tahini;
2 a.š. česnakų miltelių;
2 v.š. alyvuogių aliejaus;
pusės citrinos sulčių;
žiupsnelio čili dribsnių;
žiupsnelio druskos;
žiupsnelio grūstų pipirų.

GAMINIMAS
1. Lęšius išverdame taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Leidžiame pilnai atvėsti.
2. Morkas nulupame, šiek tiek pasmulkiname, pabarstome druska, pipirais, česnako milteliais bei apšlakstome alyvuogių aliejumis. Gerai išmaišome, šauname į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių ir kepame apie 20-25 minutes.
3. Iškepusias morkas traukiame iš orkaitės, leidžiame pilnai atvėsti.
4. Keptuvėje šiek tiek paskrudiname graikinius riešutus.
5. Į maisto trintuvą dedame lęšius, morkas, riešutus bei visus likusius ingridientus ir triname iki vientisos kreminės masės, vis pamaišydami.
6. Humusą dedame į sandarų indelį, laikome šaldytuve iki savaitės.

@But First - Food