This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Mielinių lapelių pyragas su apelsinais ir cinamonu

2018-08-02
Share your recipe

INGREDIENTAI
Tešlai:
480 g miltų
60 g cukraus
7 g sausų mielių
1/3 a.š. žiupsnelio druskos
70 g sviesto
200 ml pieno

Įdarui:
65 ml stiklinės cukraus (dėjau “iš akies”, manau, kad buvo mažiau)
3 v. š. cinamono (jei norite, dėkite mažiau)
1 vnt. apelsino žievelė
50 g minkšto sviesto

GAMINIMAS (60 MIN) + ATVĖSINIMAS
Į puodą supilkite pieną ir sudėkite sviestą. Kaitinkite ant nedidelės kaitros, kol sviestas išsilydys. Palikite atvėsti. Į dubenį suberkite miltus, mieles, cukrų ir druską. Išmaišykite. Supilkite pravėsusį pieno ir sviesto mišinį. Išminkykite. Suformuokite rutulį, dėkite į dubenį, uždenkite ir palikite bent valandai, kad pakiltų. Įdarui visus ingredientus sumaišykite. Kai tešla pakils, iškočiokite 30×50 stačiakampį. Visą jį aptepkite įdaru. Išilgai supjaustykite į šešias juosteles. Sudėkite jas vieną ant kitos. Gautą juostą supjaustykite vėl į 6 gabalėlius. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Gautus lapelius sudėkite statmenai į kepimo formą. Uždenkite ir palikite pusvalandžiui, kad pakiltų. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir dėkite pyragą kepti 30 minučių. Išėmę atvėsinkite ir skanaukite.

Recepto autorius: https://virtuvezaliems.wordpress.com