This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Medumi užtaisytos salotos ilgiau išlieka šviežios (pravartu žinoti)

2010-08-02
Publish your own article

Amerikiečių dietologai ir medikai tvirtina, kad geriausias užtaisu salotoms – medus. Tokias išvadas jie padarė po 9 mėnesių trukusių tyrimų.

„Mes įrodėme, kad medumi užtaisant salotas, produktus leidžia išlaikyti ilgiau šviežius“, - aiškino specialistai.

Galingi antioksidantai, esantys šio gardėsio sudėtyje atitolina rūgimą ir produktų gedimą.

Buvo atliktas eksperimentas. Specialistai į jau paruoštą salotų užpilą idėjo nedidelį kiekį medaus ir padėjo jas į skirtingų temperatūrų vietas. Po 9 mėnesių mokslininkai patikrino, kas įvyko su padažais. Išaiškėjo, kad padažai, į kuriuos buvo įdėtas medus, nė kiek nesugedo, o štai įprastiniai padažai – be medaus – priešingai, tapo nebetinkantys vartojimui.

Specialistai tikina, kad norint ilgiau išlaikyti salotas šviežias pakanka net labai mažas kiekis medaus. Beje, jei gaminate saldžias salotas, bičių surinkto skanumyno negailėkite, jis ne tik skanus, bet ir labai naudingas.  

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: medlink.ru
Nuotrauka: corbis.com
Meniu.lt informacija

2010 08 02