This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Lengvas jogurtinis uogų tortas be pado

2018-06-27
Share your recipe

INGREDIENTAI  (8 - 10 porcijos)
3 x po 400 g. indelių graikiško jogurto
2 vnt bananų
6 vnt. datulių
250 ml stiklinės aviečių
250 ml stiklinės juodujų serbentų ar mėlynių
1 v. š. medaus
30 g želatinos (po 10 g kiekvienam sluoksniui)

 GAMINIMAS

Pirmas sluoksnis

  1. Vieną indelį graikiško jogurto sutrinti maisto smulkintuvu su bananu, trimis datulėmis ir avietėmis.
  2. Šlakelyje šilto vandens ištirpinti 10 g želatinos ir įmaišyti ją su jogurtine mase.
  3. Pilti uogų ir jogurto masę į torto formą ir palikti valandą stingti šaldytuve.

Antras sluoksnis:

  1. Kai pirmas aviečių sluoksnis bus sustingęs, pradėti ruošti antrą sluoksnį.
  2. Vieną jogurto indelį sumaišyti su medumi ir ištirpinta želatina, užpilti ant jau sustingusio aviečių sluoksnio ir palikti valandą šaldytuve sustingti.

Trečias sluoksnis:

  1. Kai antras sluoksnis sustings, paskutinį jogurto indelį sutrinti su bananu, datulėmis, juodaisiais serbentais ir sumaišyti su ištirpinta želatina.
  2. Pilti ant jau sustingusio antrojo sluoksnio. Ir palikti šaldytuve per naktį.

Viršų papuošti mėgstamomis šviežiomis uogomis

Recepto autorius: https://mitybologija.lt