This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Laimingo gyvulio mėsa skanesnė

2009-02-27
Publish your own article

ES prakalbo apie privalomą mėsos produktų žymėjimą. Atitinkamas ženkliukas reikštų, kad gyvuliai buvo auginami tinkamomis sąlygomis, nepatyrė streso, o papjauti buvo humaniškai.

Ar žmonės gali užtikrinti gyvuliams gerą gyvenimą bei patenkinti pagrindinius jų poreikius? Daugumoje pasaulio šalių tai neįmanoma – gyvuliai auga uždaryti fermose, jiems leidžiami antibiotikai. Ar tokia mėsa skani? Manoma, kad laimingo gyvulio mėsa yra kur kas kokybiškesnė, pasižymi geresnėmis skoninėmis savybėmis.

Puikiai žinoma, kad lepinami ir vardus turintys gyvuliai jaučiasi geriau. Prieš kelis metus atlikti maisto kokybės bei saugos tyrimai parodė, kad ekologiški produktai kur kas vertingesni: ekologiškame piene yra 60 procentų daugiau amino rūgščių (omega-3), 20 procentų daugiau vitaminų bei antioksidantų. Tyrimo rezultatai atskleidė, kad mėsos kokybė labai priklauso nuo gyvulių gerovės.

Viena iš aršiausiai dėl gyvūnų teisių kovojančių organizacijų yra Karališka gyvūnų apsaugos bendruomenė (angl. „The Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals“). Ji taip pat palaiko idėją maistą paženklinti „Laisvo maisto“ (angl. „Freedom Food“) ženklu, kuris vartotojams perduotų žinią, jog jie perka „laimingą“ mėsą bei kitus produktus.

Elena Germanovič
Šaltinis: onet.pl, foodsolutions.eu.com, euractiv.com, abolitionistapproach.com
Nuotraukos: corbis.com
Meniu.lt informacija