This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Korėjoje išrasti labai sotūs makaronai

2008-08-29
Publish your own article

Šiaurės Korėjos mokslininkai išrado specialius makaronus, kurių užvalgęs žmogus jaučiasi sotus žymiai ilgiau, nei pasisotinęs įprastu maistu. Lyginant su įprastais makaronais, naujųjų sudėtyje yra du kartus daugiau baltymų ir net penkis kartus daugiau riebalų.

Naujasis kulinarinis šedevras gaminamas iš kukurūzų miltų ir sojos pupelių. Specialistai šį produktą vadina „technikos sprogimu“ ir praneša, jog netrukus jis bus pardavinėjamas visoje Šiaurės Korėjoje. Šiuo metu šalyje pramonės padėtis priklauso nuo Vakarų. Liepos mėnesį publikuotame pranešime spaudai buvo pasakyta, jog Šiaurės Korėja per pastarąjį dešimtmetį išgyvena rimčiausią krizę.

Kaip praneša BBC, praėjusių metų duomenimis, 6 milijonams šalies gyventojų skubiai reikalinga pagalba. Daugumos gyvenviečių žmonės neturi maisto. Apytiksliais duomenimis, 1990-ųjų pabaigoje nuo bado mirė daugiau nei milijonas korėjiečių.

Pagal www.eda-server.ru informaciją parengė Raminta Skripkaitė
Nuotraukos: www.sxc.hu
Meniu.lt informacija