This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Kelias į sveiką ir skanų maistą veda per itališką virtuvę

2011-05-19
Publish your own article

Atėjus šiltąjam metų laikui dažnas suskumba rūpintis savo sveikata ir išvaizda, ima daugiau judėti bei prisimena kas yra sveikas maistas. Pasiūla neatsilieka nuo paklausos, tad mūsuose randasi vis daugiau ekologiškų, sveikesnių maisto produktų krautuvėlių ar prekyviečių.

Sveikatos specialistai teigia, kad norint puoselėti sveiką gyvenimo būdą, negalima laikytis dietų ir nereikia valgyti vien tik daržovių ar vaisių tris kartus per dieną. Racionas tiesiog turi būti subalansuotas taip, kad organizmui netrūktų svarbiausių maisto medžiagų ir vitaminų. Geras tokios dietos pavyzdys – tai Viduržemio jūros dieta, nes joje viskas subalansuota taip, kad žmogus būtų ir sveikas, ir sotus, ir laimingas. Būtent Italijos regiono virtuvė sudaro atskirą maisto kultūrą, kuri pasaulyje vertinama kaip tradicinė gero ir sveiko maisto atstovė. Itališki patiekalai yra lengvai pagaminami, pasižymi natūraliais pagardais formuojamu skoniu, neapsunkina organizmo, tačiau suteikia produktyviai dienai būtiną energijos dozę.

Sveiku ir labai skaniu itališku maistu lietuviai domisi jau kurį laiką, tad mūsuose ėmė sparčiai populiarėti itališki restoranai, vyninės, užeigos, kavinės bei parduotuvėlės. Viena iš tokių yra „Gourmet Delicafe“. Ši krautuvėlė - kavinė vilniečiams bei sostinės svečiams duris atvėrė 2010 metų rudenį, siūlydama įsigyti bei paskanauti vietoje tikros itališkos kavos ir sveikų itališkų maisto produktų patraukliomis kainomis. „Mūsų partneriai Italijoje padeda atsirinkti tik geros kokybės produktus, taip perteikdami per ilgus darbo metus sukauptą patirtį. „Gourmet Delicafe“ siekia priartinti pasaulyje geidžiamus itališkus maisto produktus prie eilinio Lietuvos vartotojo, griaunant mitus apie jų brangumą bei vartojimo ypatybes. Siekiame, kad itališkas produktas taptų ne prabanga, o dalis kasdieninio maisto raciono“, - pasakoja vienas iš „Gourmet Delicafe“ savininkų Augustas Gecas.

Dažnai Italijoje keliaujantys lietuviai, su savim parsiveža ne tik gerų įspūdžių, bet ir žinių apie išskirtinę šios šalies virtuvę, tad apsilankę „Gourmet Delicafe“ žmonės neretai jau žino ko nori. „Dažniausiai mūsų krautuvėlėjė klientai perka įvairius derinius prie vyno – sūrius, vytintą mėsą, tradicines duonos lazdeles, alyvuoges, specialiai paruoštus artišokus. Taip pat lietuviai dievina tikrąją buivolės pieno Mozzarella di Bufola. Labai mėgstami yra ir išskirtinio skonio natūralūs itališki makaronai“, – komentuoja A. Gecas.

Vienas iš tokių itališkų skanėstų mėgėjų yra grupės „SKAMP“ narys Viktoras Diawara. „Be galo mėgstu ruošti bei valgyti kokybišką, gardų maistą, – atvirauja jis. – Itališką virtuvę atradau ir pamėgau jau seniai, bet ypač ją pamilau, kai prie mūsų grupės prisijungė dabar jau buvęs perkusistas, tikras italas Riccardo Bondini. Jis Paryžiuje turėjo savo kavinukę ir buvo tikras itališko maisto ruošimo virtuozas.  Riccardo dažnai mus lepino puikiais, šviežiais itališkais patiekalais ir net per mano vestuves ruošė bei vaišino svečius šios šalies maistu.“ Ne tokiomis iškilmingomis progomis, o tiesiog susitikus su draugais prie taurės vyno V. Diawara tikina, jog nepamainomi yra itališki sūriai, marinuotos alyvuogės, saulėje džiovinti pomidorai bei kiti itališki užkandžiai.

Na o tie, kuriems itališko maisto lobiai dar nėra gerai pažinti, taipogi visad gali nesivaržydami užsukti į „Gourmet Delicafe“. Čia juos pasitiks kompetentingi pardavėjai, galintys pakonsultuoti ir papasakoti apie siūlomus itališkus produktus. „“Gourmet Delicafe“ personalas nuolat tobulina savo žinias italų maisto kultūros srityje, tad gali papasakoti savo klientams apie produktų vartojimo bei derinimo subtilybes. Be to, mes suteiksime galimybę ir vietoje susipažinti su daugelio produktų skoniu, bei taip  išsirinkti labiausiai patikusius“, - užtikrina A. Gecas.
Taigi nūdienai sveikai, o ir skaniai maitintis jau nėra didelis iššūkis ar prabanga. Tereikia pasidomėti maisto derinimu, ieškoti sveikesnių, subalansuotų maisto produktų ir nebijoti eksperimentuoti bei plėsti akiratį maisto kultūros srityje. Tada bus be galo smagu atrasti, kad sveikas maistas gali būti ne tik naudingas, bet ir labai gardus!

„Gourmet Delicafe“ rasite adresu - Didžioji g. 8, Vilnius
Internete - http://www.facebook.com/gourmet.delicafe

Kontaktinis asmuo:
„Gourmet Delicafe“ bendrasavininkas
Augustas Gecas
El.p. info@priori-group.lt
Tel. nr. +370 606 04354
www. priori-group.lt