This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Kalėdinis pusryčių keksas

2018-12-20
Share your recipe

INGREDIENTAI

1 valg. š. maltų linų sėmenų
3 valg. š. šilto vandens
150 g moliūgo tyrės
1 prinokusio banano
60 ml agavos sirupo
60 ml kokoso aliejaus
40 g rudojo cukraus (su kokoso cukrumi gaunasi dar skaniau)
½ arbt. š. druskos
2 arbt. š. valgomosios sodos
1 arbt. š. cinamono
120 ml augalinio migdolų pieno (galima naudoti ir kitą jūsų mėgstamą augalinį pieną)
1 valg. š. obuolių acto
200 g viso grūdo kvietinių ar speltos miltų
100 g avižinių dribsnių
60 g migdolų miltų (jeigu turite, bet nebūtina)
Saujos džiovintų spanguolių
Saujos graikinių riešutų
100 g juodo 70% šokolado

GAMINIMAS (65 min.)

1. Sumaišome maltus linus sėmenys su vandeniu ir paliekame porai minučių.
2. Įkaitiname orkaitę iki 180°C. Pasiruošiame kepimo popierių. Jeigu jo nenaudosite, tai tiesiog kekso formą lengvai ištepkite kokoso aliejumi.
3. Į didelį dubenį dedami išbrinkusius linų sėmenys, moliūgo tyrę (kaip ja pasigaminti skaitykite čia), šakute sumaigytą bananą, agavos sirupą ir kokoso aliejų. Sumaišome.
4. Dedame rudąjį cukrų, druską, sodą ir cinamoną.
5. Pilame augalinį pieną ir actą ir dar kartą gerai sumaišome.
6. Dedame miltus, avižas ir, jeigu turite, migdolų miltus.
7. Peiliu susmulkinam šokoladą ir pusę dedame į tešlą. Įberiame spanguoles ir pasmulkintus graikinius riešutus. Sumaišome.
8. Dedame tešlą į paruoštą kekso formą ir apibarstome likusiu šokoladu.
9. Kepame 50 minučių ir būtinai paliekama atvėsti minimum 15-20 minučių. Arba, kaip rašiau, keksas dar skanesnis po vienos ar dviejų dienų.

Skanaus!

Kas Tas Avokadas