This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Ką kinai valgo vasarą?

2011-07-21
Publish your own article

Maistui, jo gamybai, valgymo kultūrai, tradicijoms Kinijoje visais laikais buvo suteikiama ypatinga reikšmė . Pagal kinų filosofiją, 5 pagrindiniai labiausiai žmogų įtakojantys elementai, atitinka 5 skirtingus skonius: vanduo - sūrumą,  ugnis - kartumą, medis - rūgštumą, metalas – aštrumą, žemė – saldumo skonį.


5 skoniai atitinkamai veikia ir 5 pagrindinius žmogaus organus: sūrumas veikia širdį, kartumas – plaučius, rūgštumas – kepenis, aštrumas – inkstus, o tulžį įtakoja saldžių produktų vartojimas. Pasak kinų, jeigu žmogus piktnaudžiauja tam tikru skoniu, jam subloguoja atitinkamas organas.


Taip pat, gaminant maistą, kinai siūlo atsižvelgti į sezoną, pagal jį rinktis produktus ir akcentuoti tam tikrą skonį. Pavasarį patariama valgyti daugiau rūgštaus maisto, vasarą – kartaus, rudenį – aštraus, o žiemą rinktis sūresnį maistą. 

„Kinų rožė“ kviečia vasaros sezono metu pasilepinti skaniu maistu gamtoje.

Tik vasara, mėgstantiems kinų patiekalus, „Kinų rožė“ organizuoja išvyką gamtoje arba jūsų pamėgtoje vietoje kartu su virtuvės šefu.

Restorano informacija
Restorano nuotraukos

2011 07 21