This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Gastonas Okuro pasauliui pristato Lotynų Amerikos virtuvę

2009-02-05
Publish your own article

Peru kulinarinėmis tradicijomis garsėja visame pasaulyje. Nuo šiol tam, kad susipažintumėte su aukštos klasės Lotynų Amerikos virtuve, nebereikės vykti į tolimąjį kraštą. Geriausias Peru virtuvės šefas Ispanijos sostinėje Madride atidarė restoraną.

Nuostabiai gaminantis Gastonas Okuro savo pirmąjį restoraną „Astrid y Gaston“ atidarė Limoje. Peru sostinės gyventojai ir svečiai buvo sužavėti virtuozo sugebėjimais gaminti patiekalus su jūrų produktais, kukurūzais, saldžiomis bulvėmis… Jis puikiai tvarkėsi su produktais, kurdamas receptus, būdingus skirtingiems šalies regionams, kartais įprastus patiekalus pagal senoviškus receptus pagardindamas azijietiškais prieskoniais. Toks subtilus skonių derinys, rafinuota serviruotė, elegantiška bei neįpareigojanti atmosfera bylojo, jog restoranas atitinka pasaulinius standartus (tokių įstaigų Lotynų Amerikoje reta).

Kuomet „Astrid y Gaston“ išgarsėjo pasaulyje, talentingas virėjas nusprendė su įstabia savo šalies virtuve supažindinti ir kitų šalių gurmanus. Šiandien vienas iš tinklo restoranų atidarytas Madride, vienoje pagrindinių miesto gatvių Paseo de la Castellana. Minimalistinio interjero, dekoruoto šiuolaikiškų Peru dailininkų kūriniais, įstaigoje galima paragauti klasikinio Peru seviche su šviežiais jūrų produktais, Peru vištienos sriubos su sūriu, bulvėmis ir riešutais, apkepto antikuchos iš aštuonkojų su sojų padažu bei kukurūzų pyrago su grietininiais ledais.

Ponas Gastonas Okuro – ne tik talentingas kulinaras. Jis atlieka švietėjišką darbą, supažindinamas pasaulį su milžinišku jo tėvynės kulinariniu paveldu.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: www.mignews.ru
Nuotraukos: www.mignews.ru
Meniu.lt informacija