This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

„Gaspačio“ sriuba buvo įrašyta į Gineso rekordų knygą

2008-08-21
Publish your own article

Nichar miestelio (Andalūzo provincija) gyventojai nusprendė išgarsinti savo gimtąjį miestelį išvirdami rekordinį visame pasaulyje populiarios „gaspačio“ sriubos kiekį.

Turbūt pasaulyje nėra daug žmonių, kurie nežino, kas yra „gaspačio“. Tai šalta sriuba, gaminama iš trintų daržovių ir alyvuogių aliejaus. Patiekalo gimtinė – Andalūzas, pietinė autonominė Ispanijos apskritis.

5000 litrų „gaspačio“ per 4 valandas
Tradicinės miestelio šventės metu (liepos 25 d.) Nicharo gyventojai per 4 valandas pagamino 5 tūkstančius litrų aukščiausios rūšies ekologiškai švarios „gaspačio“ sriubos. Nuo šiol šis rezultatas – naujas rekordas, įrašytas į Gineso rekordų knygą. Gaminant patiekalą buvo sunaudota: 3,5 t pomidorų, 800 kg žaliųjų paprikų, 400 kg svogūnų, 500 kg česnakų, 29 kg druskos, 200 l alyvuogių aliejaus ir 70 l vynuogių acto.

Gamybos procesui vadovavo Madrido aukštosios mokyklos profesorius Chose Anchel Siera, o rekordą užregistravo specialiai pakviesta ekspertė Erika Holms. Po naujojo rekordo užregistravimo „gaspačio“ sriuba su didžiausiu malonumu vaišinosi miestelio svečiai bei gyventojai.

Parengė Raminta Skripkaitė
Šaltinis: www.kuking.net
Nuotraukos: http://www.instant-car-hire.co.uk; www.freephotos.com
Meniu.lt informacija