This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

„Gabi" – senove dvelkiantis interjeras

2011-11-29
Publish your own article

„Gabi" – senove dvelkiantis interjeras, o erdvės tiesiog užburia: norisi prisėsti, pailsėti ir atsipūsti. Šaltuoju metų laiku daug jaukumo suteikia židinys, o kai atšyla orai malonu prisėsti lauko restorane – įrengtas vis tuo pačiu senoviniu stiliumi stebina originaliomis interpretacijomis.

Verta apsilankyti europietiškos ir lietuviškos virtuvės mėgėjams

Restorane „Gabi" rasite tiek europietiškos, tiek lietuviškos virtuvės patiekalų. Pasirinkimas tikrai gausus: siūlomi žuvies, vištienos, jautienos bei ant grilio kepti patiekalai, kurie patiekiami su čia gaminamais įvairiausiais padažais: špinatų, imbierų ar džiovintų pomidorų. Veršienos išpjova su baravykais, lašišos didkepsnis su ikrais pamalonins kiekvieno gurmano gomurį. Į restoraną dažnai užsuka užsienio svečiai, kurie nori paragauti lietuviškų patiekalų: siūlomi tradiciniai, visų pamėgti – cepelinai, koldūnai, balandėliai, vėdarai ir dar daug visko. Kadangi valgiaraštis labai gausus - tiems, kuriems sunku išsirinkti siūloma paragauti firminio „Gabi" grilio kepsnio su pikantišku špinatų padažu. Kiekvienas patiekalas gaminamas individualiai – nenaudojami pusfabrikačiai, todėl viskas šviežia ir skanu.

Dienos pietūs. Čia ypač patogu užsukti dienos pietų, kurie vyksta 11:30-16:00 valandą. Galėsite išsirinkti salotų, paragauti dienos sriubos bei išsirinkti vieną iš dviejų karštųjų patiekalų.

Pasaldinti gyvenimui
Smaližiai taipogi nenuobodžiaus: sklinda gandai, kad „Gabi" pats skaniausias obuolių pyragas sostinėje. Labai trapus, tiesiog tirpstantis burnoje – patiekiamas su ledais arba vaisiais – vertas nuodėmės. Desertas „Santa Monika" - gaminamas iš biskvitinės tešlos, sirupuotas romu, su lazdynų riešutais, vyšnių padažu bei cinamonu. Užsukę rasite ir daugiau.

Apie 30 vynų pavadinimų
Restorano vynų korta nustebina – juntamas dėmesys klientui. Prie kiekvieno vyno, o jų čia siūloma apie 30 pavadinimų, pateikiamos rekomendacijos – prie kokių patiekalų jis dera, o taip pat rasite trumpą aprašymą. Vyno kortą sudarė Dominykas Velička. Vyrauja Naujojo pasaulio vynai iš Naujosios Zelandijos, Čilės, Argentinos, Pietų Afrikos ir kitų šalių. Iš Senojo pasaulio vertas dėmesio vokiškas baltas: Fritz Windisch Riesling Classic. Kelis kartus į metus vyksta vyno degustacijos, kurį praveda someljė – susipažinsite ne tik su vynų istorija, bet galėsite mėgautis vynu ir prie jų derančiais patiekalais.

Dėmesys kiekvienam klientui bei gera virtuvė – visą tai rasite restorane „Gabi".