This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Dieta po švenčių – mitybos specialistų pasipelnymo būdas

2010-01-02
Publish your own article

Šventės nepraeina be pasekmių. Būna linksma, tačiau priaugti kilogramai nelabai džiugina... Italų spaudoje pranešama, kad po švenčių dietologų pajamos gerokai padidėja, nes pas juos skuba klientai, kurie jaudinasi dėl nereikalingų kilogramų, „atsiradusių“ per šventes.

100 milijonų pyragų, 60 milijonų putojančio vyno butelių, 20 tonų makaronų, 8 milijonai dešrų ir džiovintų vaisių, taip pat tonos mėsos, sūrio, saldumynų – šventinėms vaišėms italai išleido daugiau nei 5 milijardus eurų, todėl per šventes eilinis italas vidutiniškai priaugo du kilogramus. Francesca Martini, italų sveikatos viceministrė pritarė, kad daugeliui dietologų tai pelningas metas. Pasak jos, kiekvienais metais šiuo tikslu yra iššvaistomi milijonai eurų, o dietologų verslas klesti.

Taip pat ponia Martini teigė, jog gauna daug pranešimų iš piliečių, kurie jaučiasi apgauti mitybos specialistų, kurie skiria specialias, tačiau neveiksmingas dietas, o konsultacijų kainos siekia net 500 eurų. Ministrė kreipėsi į visus Italijos piliečius: „Neverta kankintis dėl 3–5 papildomų kilogramus. Neleiskite be reikalo pinigų bado dietai.“

Pasak ministrės, yra geriau keisti gyvenimo stilių ir mitybos įpročius, o vaikščioti pas dietologus ir klausytis jų patarimų. Ūkininkų sąjungos atstovai tiems, kurie nori sulieknėti, pataria vartoti daugiau daržovių ir vaisių, gaminti salotas su alyvuogių aliejumi ir užlašinti citrinų sulčių, kurios padeda pašalinti iš organizmo toksinus bei gerina skrandžio veiklą.

Elena Germanovič
Šaltinis: onet.pl; italymag.co.uk
Nuotrauka: www.sxc.hu
Meniu.lt informacija