This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Cezario salotos

2018-06-12
Share your recipe

INGREDIENTAI (1 porcija)
20 g. (sauja) romaninių salotų;
10 g. vištienos filė;
1 vnt. vištos kiaušinio arba 2-3 putpelės kiaušinių;
0.5 g. (šiek tiek) parmezano;
1 a.š. alyvuogių aliejaus;
1/3 a.š. (žiupsnelio druskos) pipirų;
3 g. čiabatos ar kitos mėgstamos duonos.

Padažui:
2 v.š. graikiško jogurto;
2 vnt. juostelių ančiuvių;
1/2 vnt. (pusės) tarkuotos citrinos žievelės;
2 v.š. citrinos sulčių;
2 v.š. parmezano;
1/3 a.š. (žiupsnelio) druskos.

GAMINIMAS (35 MIN )

  1. Orkaitę įkaitinam iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklojam kepimo popieriumi.
  2. Vištieną pabarstome druska ir pipirais, gerai ištriname ir dedame į skardą.
  3. Porą čiabatos riekelių supjaustome kubeliais, dedame į skardą šalia vištienos.
  4. Viską apšlakstome alyvuogių aliejumi ir šauname į orkaitę 15-17 min.
  5. Išverdame kiaušinius.
  6. Nuplauname romanines salotas, nusausiname ir suplėšome.
  7. Pasidarome padažą: dubenyje sumaišome graikišką jogurtą, labai smulkiai supjaustytus ančiuvius, tarkuotą citrinos žievelę, citrinos sultis, parmezaną ir druską.
  8. Į dubenį su padažu dedame romanines salotas, šiek tiek pamaišome. Toliau dedame kiaušinį, vištieną, čiabatos skrebučius, pabarstome parmezanu.

Recepto autorius: http://www.butfirst-food.com