Gairė: grill patiekalai

Kur maistas ir bendravimas pirmoje vietoje
Kiek žinote pilkos spalvos atspalvių? Skoninga, neįpareigojanti, madinga – pilka spalva geriausiai atskleidžia šalia esančių spalvų gylį ir išraiškingumą. Pilka, Grey restorano interjero spalva, atskleidžia elegantiškų patiekalų sodrumą ir leidžia mėgautis svarbiausiais dalykais – maistu ir bendravimu. Skaityti daugiau »
BBQ technologijos ir paslaptys
Barbekiu ruošimui naudojama mediena skiriasi priklausomai nuo geografinės vietos, tradicijų bei kitų veiksnių. Amerikoje, kuri tradiciškai laikoma BBQ tėvyne, populiariausia algarobo (mesquite) ir karijos (hickory) mediena, Europoje vyrauja ąžuolas, alksnis, obelis ir vyšnia. Pradžioje aptarsime medienos rūšis, jų skonines savybes bei pasirinkimą skirtingiems patiekalams, tačiau šioje srityje vertėtų pasikliauti ir savo nuojauta, eksperimentuojant atrasti sau artimus skonius. Skaityti daugiau »
Sveikas dūmo skonis viloje Dubgiris!
Jau nuo balandžio 1 dienos, Vilos „Dubgiris“ GRILIUS išvys dienos šviesą! SVEIKAS DŪMO SKONIS – štai taip pavadinsime mūsų Pobūvinės NAUJIENĄ! Turbūt niekas neišdrįs paneigti, jog vieni skaniausių patiekalų, ypač iš mėsos, paukštienos ar žuvies, yra tie, kurie kepami ant griliaus. Skaityti daugiau »
Big Green Egg receptai: VIŠČIUKAS KIAUŠINYJE
Šiuolaikiška klasika. Šis receptas neįprastas tuo, kad naudojamas alaus kokteilis Radler. Gaiviai saldus citrusinių vaisių skonis – tikras gardumėlis! Kol višta kepa, alus skardinėje garuoja, todėl mėsa išlieka minkšta ir sultinga, o tai ypač svarbu krūtinėlei, kuri iškepa greičiau už blauzdeles. Šis receptas puikus tuo, kad jums reikės tik pusės skardinės, todėl alų prieš tai būtinai atšaldykite! Skaityti daugiau »
Jubiliejiniame Lietuvos grilio čempionate triumfavo svečiai iš Lenkijos
Savaitgalį Vilniuje praūžusioje Tautų mugėje Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija (LBKA) surengė šventę visiems grilio mėgėjams. Dvi dienas Lukiškių aikštėje vykusiame jubiliejiniame 10-ajame Lietuvos grilio čempionate triumfavo Lenkijos komandos, užėmusios pirmąją ir trečiąją vietas. Antroji atiteko lietuvių „Borjomi Grill Team“, kurios lyderis Nerijus Ižganaitis taip pat tapo geriausiu čempionato kapitonu ir barbekiu kepėju. Na, o šeštadienį buvo pasiektas... Skaityti daugiau »
Jubiliejinės grilio varžytuvės: BBQ Ben, rekordinis vištienos šašlykas ir daugybė komandų
Tautų mugės metu, rugsėjo 18-19 d., Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija (LBKA) surengs 10-ąjį atvirą grilio kepėjų čempionatą. Net 20 mūsų šalies bei kaimyninės Lenkijos komandų varžysis penkiose rungtyse. Geriausius Lietuvos grilio kepėjus išrinks solidi teisėjų komisija, kuriai vadovaus garsusis Didžiosios Britanijos virtuvės šefas ir aukščiausio lygio barbekiu meistras Benjaminas Bartletas (Benjamin Bartlett), pasaulyje labiau žinomas kaip BBQ Ben.... Skaityti daugiau »
10-ąjį grilio sezoną vainikuos Lietuvos čempionatas
Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija (LBKA) kviečia dalyvauti 10-ajame ATVIRAME LIETUVOS GRILIO ČEMPIONATE, kuris vyks 2015 m. rugsėjo 18-19 d. Vilniuje Lukiškių aikštėje. Svarbi žinia rekordų mėgėjams: šeštadienį, rugsėjo 19 d., bus kepamas rekordinis vištienos šašlykas, kurį vėliau, kai rekordų knyga „Faktum“ užfiksuos, visi šventės dalyviai galės ragauti! Skaityti daugiau »
Grilio vakaras restorane “Miesto sodas”
Penktadienį ir šeštadienį nuo 17 val. (06.12 ir 06.13 d.) Virtuvės meistrai pateiks jums patiekalus, kurie bus kepami ant grilio lauke, visai šalia Jūsų staliuko. O valgydami, galėsite mėgautis garsių saksofonistų atliekamomis saksofono melodijomis. Skaityti daugiau »
Grill dienos viloje
Vila "Dubgiris" kviečia griebt šeimą, giminaičius ir draugus ir lėkt pas mus - čia gamtos grožis ir pasakiško skonio virtuvės šefo Egidijaus Dygimo, Jūsų akivaizdoje, ant griliaus, kepti patiekalai...čia - visą dieną ir vakarą mėgaukitės grynu oru, plaukiokite mūsų valtelėmis Plinkšių ežere, mėgaukitės vienas kito draugija! Skaityti daugiau »