Gairė: įdomybės

Princas Čarlzas važinėja vynu varomu automobiliu
Britų sosto įpėdinis princas Čarlzas, kuris yra daugelio ekologiškų akcijų bei projektų iniciatorius, šįkart dalyvavo eksperimente, kurio tikslas buvo sumažinti išmetamųjų dujų emisiją į atmosferą. Skaityti daugiau »
Tas kiauliškas gyvenimas...
Prieš du metus Kinijoje pasaulį išvydo kelios „fosforinės“ kiaulės. Jau tada įvykis sukėlė sensaciją. Skaityti daugiau »
Sveikos gyvensenos mito griovikas – 105 metų anglas
Ar norėtumėte sulaukti 105 metų? Net 5 metais daugiau, negu visiems linkima per gimtadienius ir jubiliejus. Skaityti daugiau »
Bulvės – antroji lietuvių duona
Bulvės dažnai vadinamos antrąja lietuvių duona. Ir ne veltui. Jose daug vitaminų ir organizmui būtinų medžiagų. Skaityti daugiau »
Valgyti prieš miegą, ar ne ?
Vieni dietologai teigia, jog prieš miegą negalima valgyti maisto, kuriame daug baltymų, kiti – jog paskutinį kartą reikia valgyti 2-3 valandos prieš miegą. Skaityti daugiau »
Nuo šiol šviežia kava galėsite mėgautis bet kur ir bet kada
Gera naujiena kavos mėgėjams, negalintiems be šio aromatingo gėrimo leisti laiko net gamtoje. Skaityti daugiau »
Ką sako kraujo grupė?
Ginčytis, jog mityba neturi įtakos bendrai savijautai ir sveikatai, neverta. Vis daugiau žmonių suvokia, kad vienintelės, idealios, visiems tinkančios dietos nėra. Skaityti daugiau »
Muzika „keičia“ vyno skonį
Neverta net aiškinti, kad muzika daro didžiulį poveikį žmogui – ji dažnai veikia mūsų nuotaiką. Štai kodėl vienam Čilės vyndariui kilo mintis ištirti muzikos poveikį mūsų supratimui apie vyno skonį. Skaityti daugiau »
Dieta pagal zodiako ženklus (I dalis)
Horoskopus, rimtai, ar nuotaikai pakelti, skaito jei ne kiekvienas, tai bent kas antras. Jei pranašystės geros – tikime, jei ne – stengiamės nekreipti dėmesio. Skaityti daugiau »
Tomas Andersas atsisakė brangaus delikateso
Foie gras („fua gra“) išvertus iš prancūzų kalbos reiškia „riebios kepenys“, tiksliau – specialiai maitinamų ančių arba žąsų kepenėlės. Skaityti daugiau »
Amžina problema – dėmės
Tik vienas nerangus judesys... Turbūt kiekvienam teko pasijusti nemaloniai, kai ant mylimiausių marškinių ar palaidinės, kelnių ar džinsų atsirado nepageidaujama dėmė... Skaityti daugiau »
Alų geria ir antys
Kai kuriuos žmones dar vis stebina naujienos apie tai, kad dėl vienų ar kitų priežasčių šeimininkai savo karvutę sumąsto pagirdyti geru vynu ar numylėtą šunelį – alumi. Skaityti daugiau »
Ilgaamžiškumo receptas
Kai kurie mokslininkai teigia, kad žmogus genetiškai turėtų gyventi 120 metų, tačiau iš tikrųjų nei vienas nesulaukia tokio amžiaus. Skaityti daugiau »
Ar maisto pelėsiai pavojingi?
Turbūt visi esame matę pelėsių ant maisto produktų: supelijusi duona, susikaupę pelėsiai ant uogienės paviršiaus ar raugintų agurkų stiklainyje. Skaityti daugiau »
Vynas, kurį gėrė popiežius Jonas Paulius II
Truputis istorijos, lašelis įnoringumo, harmonijos ir, žinoma, rankomis surinktų aukščiausios rūšies vynuogių derliaus – visa tai telpa į kiekvieną „Ridello“ vyno butelį. Skaityti daugiau »
Pyragėliai su neįprastu įdaru...
Studentas iš Kanados miesto Monrealio paruošė ir savo bendrakursius pavaišino pyragėliais su marihuanos įdaru. Skaityti daugiau »
Kulinarinės istorijos
Atliekant kasinėjimus Italijos mieste Pompėjoje, kurią palaidojo išsiveržęs Vezuvijaus ugnikalnis, buvo rasta įranga, skirta gaminti į makaronus panašius produktus. Skaityti daugiau »
Geriausia 2007 metų maisto inovacija
Spalio 30 – lapkričio 1 dieną Londone įvyko tarptautinė „Food Ingredients Europe 2007“ paroda. Skaityti daugiau »
Rusai sumušė pasaulinį sūrio rekordą
Ir vėl sumuštas pasaulinis sūrio rekordas. Šiais metais tai jau antras kartas. Skaityti daugiau »
Ar tikrai rudasis cukrus sveikiau už baltąjį
Kas domisi sveika mityba, tas mintinai žino, kad nelukštentus rudos spalvos ryžius valgyti sveikiau nei baltus, o rupaus malimo juoda duona su grūdais kur kas vertingesnė už baltą. Skaityti daugiau »
Rūkysi – nevalgysi
Jei norėsite parūkyti specialiuose klubuose, greičiausiai negalėsite tuo pačiu numalšinti alkį. Skaityti daugiau »