Restoranų ir kavinių naujienos: gurmanams

Konkursiniai patiekalai dienos pietums
Jei vertinate kokybišką maistą, gaminamą ir patiekiamą pagal naujausias gastronomines tendencijas, ko gero girdėjote puikiąją, geriausių Lietuvos šefų nacionalinę rinktinę iš pasaulinių kulinarijos čempionatų vežančią į Lietuvą visų spalvų medalius? Norėtumėte paragauti, kokius šedevrus kuria komandos šefai? „Chef2 Food House“ restorano virtuvei diriguoja net du virtuvės šefai iš nacionalinės šefų rinktinės: Darius Dobrovolskis (LRVVKA prezidentas) ir... Skaityti daugiau »
Pirmosios stintos jau restorane
Pirmosios Baltijos stintos tiesiai iš jūros jau "Žuvinės" restoranuose Vilniuje ir Palangoje! Pačios skaniausios - be jokių bulvių ir įmantrių garnyrų. Skaniausia keptas stintas valgyti rankomis. Skaityti daugiau »
Palangos gastronominio žemėlapio „vinis“
Vertinantys aukšto lygio gurmanišką virtuvę, Palangą ilgą laiką vertino, kaip keistą nesusipratimą, kur gera ilsėtis, bet jei nori tikrai skaniai pavalgyti, pasirinkti nelabai turi iš ko. Ką gi, Palanga, po truputį keičiasi į gerą, atsidaro nauji restoranai, kuriuos verta įtraukti į savo gastronominių kelionių ir atradimų žemėlapį. Skaityti daugiau »
Nauja vieta vėlyviesiems pusryčiams Vilniuje
Kiekvieną savaitgalį restoranas Esse nuo šiol kviečia į savo Brunch! Pusryčiai vyksta šeštadieniais - sekmadieniais nuo 12:00 iki 16:00 val. Pasilepinkite užsakomaisiais patiekalais iš A la carte meniu. Visi pusryčiautojai vaišinami ypatingu vitaminų užtaisu – gaiviuoju spanguolių gėrimu! Skaityti daugiau »
Naujasis rudens-žiemos sezono ir žvėrienos meniu prancūziškajame
Atšalus orams taip norisi šiltų, saltelėjusių aromatų, gilesnių skonių, brandaus vyno ir pakilios nuotaikos kiekvienai gyvenimo dienai švęsti! Pavyzdžiui: šokolado ir juodojo česnako pyragaičio su lazdyno riešutų kremu ir vyšnių šerbetu, arba elnienos nugarinės kepsnio su keptais pastarnokais, voveraitėmis, baravykais ir žieminiais kopūstais bei kepintomis pankolių sėklomis ar netgi keptos prancūziškos kraujinės dešros su bulvių piurė ir kalvadosu skanintais... Skaityti daugiau »
Naujas žvėrienos restoranas Vilniuje
Naujai duris atvėręs žvėrienos restoranas „Barboros svetainė“ - įsikūręs vienoje iš puikiausių Vilniaus vietų – priešais Bernardinų sodą, legendinėje Gedimino kalno pusėje, B. Radvilaitės gatvėje. Kai kuriuos žvėrienos patiekalus Lietuvoje rasite tik „Barboros svetainėje“ Skaityti daugiau »
Gastronominiai atradimai Klaipėdoje
Ar galima vietoj gero kainos ir kokybės santykio restorane tikėtis viso kolektyvo pastangų nudžiuginti bei nustebinti jus, patirties, noro tobulėti ir būti tarp geriausių? Ypatingomis progomis ir kitokiose nei įprasta vietose galima! Jaukus, nekasdieniškas, įmantraus interjero restoranas GAZZA Klaipėdos centre, kuriame išieškotas maistas, profesionaliai priderintas vynas, daug pastangų ir noro, kad restorano svečiai jaustųsi jaukiai. Skaityti daugiau »
Jūros gėrybių sezonas Brasserie de Verres en Vers
Dievinate kokybiškas jūros gėrybes ir šviežią žuvį? Žinojote, kad austrės, midijos, kai kurios žuvys, lygiai kaip ir daržovės ar vaisiai turi savo sezoną, kuomet yra šviežiausios ir skaniausios? Toks sezonas vertas jį švęsti su geriausiais patiekalais. 20 dienų Brasserie de Verres en Vers kviečia Jus ragauti ypatingą, sezoninį jūros gėrybių ir žuvies meniu. Skaityti daugiau »
Šampano ir austrių POP-UP baras
Tarp rudeninio miesto skubos, stabtelėkite akimirkai – šampano akimirkai. Kartu su Laurent-Perrier, prabanga alsuojančiame viešbučio „Kempinski Hotel Cathedral Square“ vestibiulyje spalio 8-30 dienomis, duris atvers šampano ir austrių POP-UP baras. Skaityti daugiau »
Palepinti save desertu vieną kartą į dieną, tiesiog, privaloma, todėl darbo dienomis nuo 15 iki 18 val. Vilniaus centre įsikūręs restoranas Esse dovanoja Jums 20 proc. nuolaidą visiems desertams ir puikiam Alzaso Gewurztraminer, baltajam vynui, kuris puikiai dera su saldžiais skoniais. Skaityti daugiau »
Vėlyvieji jūros gėrybių pusryčiai - geriausia ką galite gauti Vilniuje...
Pirmąjį spalio sekmadienį, 9 d., rezervuokite staliuką su romantišku vaizdu į Vilniaus senamiesčio širdį ir iki širdies pasilepinkite. Elegantiškas Prancūzų virtuvės prisilietimas prie visų vėlyvųjų Brasserie de Verres en Vers pusryčių patiekalų. Pusryčiai prasideda su šampano taure ir trunka...iki popietės. Skaityti daugiau »
Kur pyragų įdaras storesnis už tešlos sluoksnį, o šis - meno kūrinys
Mamos arba močiutės pyragas visada buvo išskirtinis tuo, kad jis mums būdavo iškeptas su meile, toks, kokį labai mėgstame ir...tik iš kokybiškiausių produktų. Ilgainiui pradedame tikėtis kažko panašaus ir svečiuose, kepyklėlėse arba - Pyragainėse. Būtent mūsų ilgesys kokybiškiems ir skaniems pyragams lėmė dar visai naujos kavinės „Pyragainė Šarlota“ atsiradimą! Skaityti daugiau »
Išskirtinė patirtis Kaune - vakarienė su geriausias Lietuvos šefais
Kauno „Žalgirio“ arenoje, parodoje „Rinkis prekę lietuvišką 2016“, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija kviečia, kartu su nacionaline šefų rinktine, pasinerti į jaukią erdvę, ir leistis būti nustebintais novatoriškais sprendimais, išradingais patiekalais, kuriuos šefų rinktinė ruošia pasaulio kulinarijos olimpiadai. Skaityti daugiau »
Madingiausias sostinės baras „California“ atsinaujina ir skelbia baltos staltiesės triumfą!
Barui „California“ šiemet sueina 8-eri ir sekdamas didžiųjų Europos miestų, madingų gastronominių vietų praktika, vilniečių ir miesto svečių seniai pamėgtas baras keičiasi: „California“ skelbia baltos staltiesės triumfą! Skaityti daugiau »
Pirmą kartą Lietuvoje. Dviejų
Restoranas „Telegrafas“ š.m. rugsėjo 18-20 dienomis taps dviejų „Michelin“ žvaigždučių restoranu „Lorenz Adlon Esszimmer“. Vyriausiasis šefas Hendrik Otto bei jo komanda į Vilnių trims neprilygstamoms vakarienėms atvyksta iš legendinio Berlyne „Hotel Adlon Kempinski“ viešbutyje įkurto restorano „Lorenz Adlon Esszimmer“. Skaityti daugiau »
Biodinaminio ūkio produktai restorane
"Esse"restorane galite ne tik skaniai ir sveikai pavalgyti, bet ir įsigyti biodinaminio ūkio putpelių kiaušinius. Restorano ūkis gavo Demeter sertifikatą. Demeter - tai pasaulinės ekologinės biodinaminės žemdirbystės asociacijos ženklas. Biodinamika - „bios“ (gyvybė) ir „dynamics“ (energija) Skaityti daugiau »
Kiekvieną sekmadienį kviečiame į aukščiausios klasės SUNDAY BRUNCH restorane Imperial
Kiekvieną sekmadienį restoranas Imperial kviečia į Sunday Brunch, kurie vyksta nuo 11:30 iki 15:00 val. „Amber Lounge“ salėje. Pasilepinkite tiek pačiais įvairiausiais buffet tipo užkandžiais, tiek užsakomaisiais patiekalais iš a la carte meniu. Visus vaišiname taure gaivaus ir putojančio prosecco bei vitaminų užtaisu - šviežiai spaustomis apelsinų sultimis. Skaityti daugiau »
Geriausia proga išragauti gurmaniškus patiekalus
Restorane Batoras - naujas, sezoninių produktų ir gurmaniškų skonų įkvėptas meniu. Restorano šefas kviečia visus išragauti naujienas ir visiems patiekalams iš naujo meniu dovanoja 20% nuolaidą. Atraskite naujus mėgstamiausius skonius. Skaityti daugiau »
Prancūzų virtuvės vėlyvieji pusryčiai „Brasserie de Verres en Vers“
Pamirškit viską ką žinot apie pusryčius. „Brasserie de Verres en Vers“ "brunch'o" metu galėsite išragauti keliolika tikrų prancūziškos virtuvės patiekalų! Vėlyvieji pusryčiai „Brasserie de Verres en Vers“ žavi savo atmosfera. Valgoma ilgai, prie stalo daug bendraujama, vienu žodžiu – maistas ir poilsis vienu metu. Vėlyvųjų pusryčių patiekalų įvairovė niekuo nenusileidžia gurmaniškiems pietums. Skaityti daugiau »
Karališki sekmadienio priešpiečiai
Gurmanus, maisto ekspertus ir ne tik, Vasario 28 d. kviečiame į restoraną "Brasserie de Verres en Vers", kur Jūsų lauks Karališki sekmadienio priešpiečiai! Aukščiausios klasės maistas, pagamintas iš prabangiausių produktų! Skaityti daugiau »
„Maxime Trijol“ konjako vakarienė
Vasario 25 d. „Kempinski Hotel Cathedral Square“ viešbutyje Vilniuje Jūsų laukia išskirtinė „Maxime Trijol“ konjako vakarienė. Išbandykite prabangius „Maxime Trijol“ konjakus mėgaujantis specialiu penkių patiekalų vyriausiojo šefo Javier Lopez sukurtu meniu. Vakarienės metu konjako subtilybes atskleis bei daugiau apie jį papasakos „Maxime Trijol“ atstovas p. Kaido Laanet. Skaityti daugiau »
Šviežutėlės austrės atvyko į
Vakar į sostinės restoraną "La Pergola" atkeliavo jūros skonis! Belon austres iš Prancūzijos užsukite paragauti! Skaityti daugiau »
Šv. Huberto dienos paminėjimo vakarienė
Restorane „Telegrafas“, „Kempinski Hotel Cathedral Square“ viešbutyje iki lapkričio 15 d. - specialus medžiotojų globėjo Šv. Huberto pagerbimui skirtas meniu. Skaityti daugiau »
Ir pipirai gali būti degustuojami, kaip vynas
Virtuvės profesionalams ir entuziastams pristatyta naujovė Lietuvoje – pietryčių Indijoje, Keralos regione, auginami „Tellicherry“ pipirai. Juos į Lietuvą importuojanti prieskonių gamintoja „Santa Maria“ pakvietė profesionalius virtuvės šefus, restoranų savininkus bei geram maistui neabejingus verslo ir pramogų pasaulio atstovus į pirmą kartą organizuotą pipirų degustaciją. „Renginio formatą padiktavo pristatomo produkto išskirtinumas. Pipirus, kaip ir gerą... Skaityti daugiau »
Bare California - šampano mėnesis
Tikrieji kilmingieji burbuliukai Vilniaus bare California karaliaus visą spalio mėnesį. Ragaukite, degustuokite, lepinkitės! Skaityti daugiau »