Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Seminaras „Italų virtuvės fragmentai“ sukvietė mėgstančius gaminti (Vilnius)

2006-01-10
Опубликовать вашу статью

Praėjusį šeštadienį, sausio 7 dieną, Basanavičiaus g. 18, Vilniuje, prieskonių parduotuvėje „Skonio studija“, vyko seminaras „Italų virtuvės fragmentai“, sukvietęs mėgstančius ruošti valgį ir norinčius nustebinti ne tik savo namiškius, bet ir į namus užsukusius svečius. Seminaro metu patarimus dalino ir įvairių patiekalų gamybą demonstravo virtuvės vyriausias virėjas Vladislovas Judickis.

„Italai pirmieji Europoje pradėjo populiarinti virtuvės kultūrą jau XV-XVII amžiuje, vėliau iš jų mokėsi prancūzų tauta ir kitos šalys“, – pasakojo savo žiniomis ir meistriškumu virtuvėje stebinantis vyr. virėjas. Virtuvėje „suktis“ mėgstantiems V. Judickis gamino populiariausius italų užkandžius, karštuosius patiekalus ir neapsakomo skonio desertus. Virėjas davė įvairių patarimų, susijusių ne tik su pačia patiekalų gamyba, bet ir produktais ar net virtuvės prietaisais.

Specialistas gerai nusiteikusiems „mokiniams“ demonstravo užkandžio su duona, česnaku, alyvuogių aliejumi bei sūriu gamybą. Toks užkandis puikiai tinka prie vyno taurės apetitui pakelti. V. Judickis mokė, kaip pasigaminti tikrąsias „Mozzarella“ salotas bei klasikinį italų padažą, derantį prie įvairių salotų, spagečių. Virėjas demonstravo, kaip paruošti tešlos lazdelių, įsuktų į „Parmos“ kumpį, salotas, taip pat veršienos su tunu ir baziliku gamybą.  

Norintiems paruošti gerus pietus ir nustebinti ne tik savo artimuosius, bet ir atvykusius svečius, V. Judickis siūlė ruošti garsiuosius italų spagečius su moliuskais ar „Ossobucco“, veršieną, troškintą su daržovėmis. Seminaro pabaigoje virėjas demonstravo pieniškų ryžių ir „Ledų su pipirais“ desertų gamybą.

Susirinkusieji gerai leido laiką, užkandžiavo, ragavo gaminamus patiekalus, uždavinėjo įvairius klausimus. Specialistas V. Judickis tikisi, kad į tokius seminarus atvykę įgys ne tik reikalingos informacijos, žinių, bet ir gerai praleis laiką. Tokie kulinarijos seminarai ne profesionalams, bet namų virtuvės mėgėjams, kaimyninėje Latvijoje jau 5 metai yra populiarūs ir mėgiami, o Lietuvoje dar tik naujovė.

Kitą šeštadienį, sausio 14 dieną, 11 val. specialistas kviečia vegetariškų patiekalų gerbėjus į seminarą „Vegetariški patiekalai“.

Seminaro kaina – 50 Lt su PVM (20 Lt šios sumos galėsite išleisti prieskonių parduotuvėje „Skonio Studija“).

Jolita Vitkauskaitė
Meniu.lt informacija ir nuotraukos